Ruh sağlığı yerinde mi

Güncelleme Tarihi:

Ruh sağlığı yerinde mi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2012 00:00

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın, Necip Fazıl Kısakürek’in, ‘Gençliğe Hitabe’ şiirinden alıntıladığı “...dininin, dilinin, beyninin, ilminin, ırzının, evinin, kininin, öcünün davacısı bir gençlik...” dizelerini kullanmasına “Sayın Başbakan’ın ruh sağlığından endişe duymaya başladım. Bir Başbakan bunu söylüyorsa ruh sağlığında ciddi sorunlar vardır” dedi.

Kılıçdaroğlu, grup toplantısında şunları söyledi:

Geçmişinde ne oldu

Erdoğan tipik bölücü. ‘Kininizin davacısı bir gençlik olun’ diyor. Başbakan’a, yakınlarına, hekimlerine soruyorum, Sayın Başbakan bu konuşmayı yaparken ruh hali nasıldı? Hastalık hali dolayısıyla kimse böyle bir konuşma yapamaz. Hatta siz hastaysanız daha yumuşak bir üslup kullanırsınız. Hangi dinde nefret vardır, hangi ahlakta kin vardır? Kindarlık ve kin duygusunu besleyen nedir? Geçmişinde ne oldu ki gençlere kini ekiyorsun? Bunları bilmeye hakkımız var, çünkü Başbakan, devleti yönetiyor. Yunus Emre ‘Biz kimseye kin tutmayız’ der. Gençler, bunu dinleyin, Başbakan’ı değil.

Türkiye’nin sihri

İnsan kin tutmaz, suyun kiri tutmadığı gibi. Kin tutarsanız insan değilsiniz, kimse kusura bakmasın. Ülke iyi yönetilmiyor. Kardeş kavgası içine sürükleniyor. Gençlere kin öğretiliyor. Türkiye’nin sihrini bozmak istiyorlar. Toplumu bölüyor, toplumun arasına kin tohumları ekiyorsun. İnsanda biraz vicdan, Allah korkusu, dine saygı olur. ‘Seçilmişleri atanmışlara kul etmeyiz’ diyor. Medya da bunu öne çıkardı. Öbürünü çıkarmıyor, ‘Kin tohumu ekmek’ manşet değildir de nedir? Hapisteki milletvekilleri seçilmemiş mi?

MİT ve güvensizlik

Devletin kurumlarının bölünmesi, çatışması devlet açısından felakettir. Başbakan, ‘Devletin kurumları uyum içinde çalışıyor’ diyor. Öyleyse neden bu yasayı çıkarıyorsun? Emniyet, MİT’e ve Başbakan’a güvenmiyor. MİT, savcıya ve emniyete güvenmiyor, Başbakan emniyete ve savcılığa güvenmiyor. Savcılık, MİT’e güvenmiyor. Bu yanlışa imza atanlar tarih önünde sorumlu olacak.

Gül rekor kırdı

Sayın Cumhurbaşkanı bu yasayı imzalayarak bir başka rekorun altına imza attı. Bu kadar süratle olmasının karşılığı olarak Guinness rekorlar kitabına girmelidir. Başbakan söyler Cumhurbaşkanı imzalar, algısı yarattınız. Korkunun ecele faydası yok. Bu kadar aykırı bir yasayı gözü kapalı imzalama hakkını hiçbir hukuk size vermez.

Dink raporunu okusun

Hrant Dink davası dolayısıyla DDK raporu yayınlandı. Bizim söylediklerimizin tamamı orada var. Bu ülkenin Başbakanı’nın açıp okuması lazım. Arzu ediyorsa Sayın Cumhurbaşkanı’yla kavga da edebilir, ‘Niye bu raporu yazdınız’ diye.

Hırsızlık devrimi yaptı

Bu hükümet hırsızlık devrimi yaptı. Aklımıza gelmeyen, bilmediğimiz, duymadığımız hırsızlıkları öğrendik. Hiç aklınıza fitre hırsızlığı gelir mi? Fitre hırsızlığını yapanlar, ‘Asrın yolsuzluğu’ denen Deniz Feneri yolsuzluğu duruyor yerli yerinde. Savcıları yargılanıyor. Hırsızlığı yapanlar Başbakan’ın kankaları. Hatta iş ortağı, namı ‘köstebek’tir. Fitre hırsızlarının özel istihbaratçısı.

Gül’ün hakkı için

Grupta “Cumhurbaşkanı Gül’ün de hakkını savunacağız” diyen Kılıçdaroğlu’na toplantı sonrasında, “Cumhurbaşkanı Yasası için Anayasa Mahkemesi’ne gidecek misiniz” sorusu yöneltildi. Kılıçdaroğlu, “Söyledim ya” karşılığını verdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!