RTÜK çifte standart mı uyguluyor

Güncelleme Tarihi:

RTÜK çifte standart mı uyguluyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2011 18:12

Show TV'de yayınlanan bir programa "gizli reklam" uyguladığı gerekçesiyle ceza kesen RTÜK'ün benzer bir yayın yapan Kanal 7'ye ceza vermemesi akıllara "RTÜK çifte standart mı uyguluyor?" sorusunu getirdi.

Haberin Devamı

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Show TV’de sabah kuşağında yayınlanan Seda Sayan’ın sunuculuğunu yaptığı “Sabahın Sedası” programına “gizli reklam” yaptığı gerekçesiyle para cezası kesti. 

Programda perşembe günleri 8 dakikalık bir canlı bağlantıyla çeşitli mağazalardan indirim kampanyalarına yer veriliyor, programın son 85 saniyesinde ise tanıtıcı reklam logosuyla indirim yapan yerin ismi ve adresi veriliyor. Alişan ve Çağla Şıkel’in sunduğu “Herşey Dahil” programıyla başlayan bu uygulama 3 yıldan beri sürmekte. Ancak RTÜK, isim ve marka açıklamasında tanıtıcı reklam yazmasına rağmen "gizli reklam" uygulandığı gerekçesiyle Show TV’ye para cezası kesti.

RTÜK, Kanal 7’de Nur Ertürk’le başlayan ve İkbal Gürpınar’ın sunduğu “İkbal ile Hayata Dair” programıyla 3 yıldır devam eden, 30 dakikalık mağazalardan kampanyalarla ilgili canlı yayın ve tanıtıcı reklam bölümünü ise görmezden geldi.

Haberin Devamı

RTÜK'ün iki farklı kanala ayrı muamele yapması ise kafaları karıştırdı.    

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!