Royal Halı Türkiye Kupası'na doğru

Güncelleme Tarihi:

Royal Halı Türkiye Kupasına doğru
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2015 16:34

- TBL Direktörü Şenbayrak: - "Şampiyonaya katılan 8 takım heyecanı yüksek müsabakalar oynayacak" - Pınar Karşıyaka Başantrenörü Sarıca: "Finale kalan iki takımdan biri olmak istiyoruz" - Banvit Başantrenörü Lukic: "Elimizden geleni yapıp kazanmak için çalışacağız"

Haberin Devamı

GAZİANTEP (AA) - Türkiye Basketbol Ligi (TBL) Direktörü Samer Şenbayrak, 18-22 Şubat'ta Gaziantep'te organize edilecek Royal Halı Türkiye Kupası'na ilişkin, "Şampiyonaya katılan 8 takım heyecanı yüksek müsabakalar oynayacak" dedi.

Şenbayrak, Şahinbey Spor Salonu'nda düzenlenen basın toplantısında, üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesini kınadı.

Türkiye Basketbol Federasyonu olarak ailenin acısını derinden hissettiklerini vurgulayan Şenbayrak, kadına şiddetin son bulmasını istedi.

Bu yıl ki şampiyonanın Gaziantep'te düzenlendiğini hatırlatan Şenbayrak, bu hafta kentte baklava yerine basketbol konuşulacağını ifade etti.

TBL'deki her takımın kaliteli olduğunu dile getiren Şenbayrak, şunları söyledi:

"Ligde sonucunu önceden kestirmenin mümkün olmadığı müsabakalar yaşıyoruz. Sıralamada sonuncu olan takım, play-off'ta oynayan takımları yenebilecek kapasitede. Her geçen gün heyecan artarak devam ediyor. Kupayı da kimin kazanacağını kestirmek güç. Şampiyonaya katılan 8 takım heyecanı yüksek müsabakalar oynayacak."

Haberin Devamı

Bilet satışlarının da iyi gittiği bilgisini veren Şenbayrak, basketbolseverleri Karataş Şahinbey Spor Salonu'na davet etti.

Royal Halı Gaziantep Başantrenörü Jurij Zdovc da kupada 8'li finale kalmanın kendileri açısından büyük bir onur olduğunu belirtti.

Pınar Karşıyaka Başantrenörü Ufuk Sarıca ise şampiyon olmak için çaba göstereceklerini söyledi.

Güzel bir turnuva olmasını dileyen Sarıca, "Her geçen yıl hedefi yükseltiyoruz. Finale kalan iki takımdan biri olmak istiyoruz" diye konuştu.

Banvit Başantrenörü Zoran Lukic de turnuvaya Pınar Karşıyaka maçı ile başlayacaklarını anımsatarak, "Bizim için zor bir maç olacak. Pınar Karşıyaka ile bu sezon 3 maç oynadık, üçünü de kaybettik. Elimizden geleni yapıp kazanmak için çalışacağız" şeklinde konuştu.

Banvit oyuncusu Şafak Edge ise iyi bir hava ve çıkış yakaladıklarını söyledi.

Royal Halı Gaziantep oyuncusu Erden Eryüz de her takımın iddialı olduğu turnuvaya ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyduklarını kaydetti.

Müsabakalarının ilk gününde yarın 17.00'de Pınar Karşıyaka-Banvit, 19.30'da Royal Halı Gaziantep- Fenerbahçe Ülker karşılaşacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!