Rotaryenlerden hastaneye bağış

Güncelleme Tarihi:

Rotaryenlerden hastaneye bağış
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2017 10:54

Rotaryenlerden hastaneye bağış

Haberin Devamı

İZMİR'in Çeşme ilçesi Devlet Hastanesi'ne Çeşme Rotary Derneği tarafından 2 adet radyofrekans cihazı bağışlandı.

Çeşme Rotary Derneği Dönem Başkanı Suzan Çırağ ve yönetim kurulu üyeleri, Kulak Burun Boğaz Polikiliniği'nde kullanılmak üzere aldıkları 2 radyofrekans cihazını, Çeşme Devlet Hastanesi Başhekimi Atıl Birol ve Kulak Burun Boğaz Doktoru Mehmet Ali Tayfun'a teslim etti. Çeşme Rotary Derneği Dönem Başkanı Suzan Çırağ, rotaryenlerin Çeşme Devlet Hastanesi'nin ihtiyacı olan tıbbi cihazları karşılama gayreti içinde olduklarını vurgulayarak, "Daha önce olduğu gibi bugün de Çeşme Devlet Hastanesi'ne katkılarımız devam etmektedir ve bundan sonra da devam edecektir. Aldığımız cihaz, umarız ki hastanemizin işine yarar. Bizler de birkaç hastamızın iyileşmesine katkıda bulunduğumuz için mutlu oluruz" dedi.

"EN İYİ SAĞLIK HİZMETİNİ VERMEYE ÇALIŞIYORUZ"

Çeşme Devlet Hastanesi Başhekimi Atıl Birol da, 2015 yılında hizmete açılan Çeşme Devlet Hastanesi'nin eksiklerinin büyük bir bölümünün hayırseverlerin katkılarıyla giderildiğini açıkladı. Çeşme Devlet Hastanesi'nin genel durumu hakkında da bilgi veren Başhekim Birol, Çeşme'nin bir turizm beldesi olması nedeniyle yaz aylarında meydana gelen nüfus artışıyla, hastanedeki hasta sayısında da artış yaşandığına dikkat çekerek, hastanın durumuna göre ilk müdahalenin ve acil ameliyatların hastane bünyesinde gerçekleştirildiğini, hastane imkanlarının elvermemesi durumunda da İzmir'deki çeşitli hastanelere sevk yapıldığını anlattı. Uzman hekim kadrosuyla en iyi şekilde hizmet vermeye çalıştıklarını vurgulayan Birol, "Yaz aylarında ihtiyaç duyulan yardımcı sağlık hizmetlisi ihtiyacını, İl Sağlık Müdürlüğü ile senkronize çalışarak giderdik. Özellikle acil servis bölümündeki kadromuz yeterli olamayacağı için yardımcı sağlık personeli ihtiyacımızın karşılanmasıyla sıkıntıları aştık. Gerek idari kadromuz, gerek uzman doktorlarımız, gerekse yardımcı sağlık personelimizle, özverili bir çalışmayla sağlık hizmeti sunmaya gayret ediyoruz" diye konuştu.

Başhekim Atıl Birol, bağışlanan radyofrekans cihazının, Türkiye'de de dünyada da çok yoğun kullanılan bir cihaz olduğuna dikkati çekip, "Hastanemizin de ihtiyacı olan önemli bir cihaz. Bunu bize kazandırdığınız için çok teşekkür ederiz. Bu cihazın da yardımıyla daha çok şifa vereceğiz" diye konuştu.

"KANAMA RİSKİ OLMADAN MÜDAHALE EDEBİLECEĞİZ"

Çeşme Devlet Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Doktor Mehmet Ali Tayfun da, polikiliniğin ihtiyacı olan radyofrekans cihazının bağışlanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Burun içinde, makasla veya distribü yaptığımız küçültme amaçlı müdahaleler kanamaya neden olabiliyordu. Bu radyofrekans denilen cihazla, hiç kanama riski olmadan, burun içine daha kolay bir biçimde girerek müdahale edebileceğiz. Bu açıdan bizim için çok önemli bir cihaz. Çok işimize yarayacak" dedi.

Konuşmaların ardından Çeşme Devlet Hastanesi Başhekimi Atıl Birol, Çeşme Rotary Derneği Dönem Başkanı Suzan Çırağ'a cihaz bağışı nedeniyle teşekkür belgesi verdi.

Güneş ATAGÖZ / ÇEŞME (İzmir), (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!