GeriSeyahat Rotanız deniz: İstanbul'un adaları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Rotanız deniz: İstanbul'un adaları

Rotanız deniz: İstanbul'un adaları

Şehrin gürültüsünden ve kalabalığından bir nebze de olsa kurtulmak için Adalar en iyi tercihlerden biri. Tek yapmanız gereken bir vapura atlayıp hangi adaya gitmeniz gerektiğini seçmek!

İstanbul'un arka bahçeleri olan adalar hem şehre yakınlığı hem de doğal güzellikleri ile yaz aylarının en çok tercih edilen destinasyonları olarak öne çıkıyor. İstanbul'un pek çok yerinde silueti görünen bu adalar aynı zamanda Prens adaları olarak da biliniyor. Fayton sesleri, sokaklarında bisikletle dolaşan çocuklar ve yüzyıllık köşkleriyle nostalji yaşamanızı sağlayacak olan adalara her gün Kabataş ve Bostancı iskelelerinden kalkan deniz otobüsleri ile 30 - 45 dakika içerisinde ulaşabilirsiniz. Ayrıca Sirkeci, Eminönü, Kadıköy, Bostancı, Kabataş ve Kartal'dan kalkan vapurlar ile de yolculuk yapabilirsiniz.

 

1. BÜYÜKADA

Rotanız deniz: İstanbulun adaları

Adaların içerisinde en büyüğü olan Büyükada aynı zamanda en gelişmiş olanı. Bisiklete binmek isteyenler için geniş bir bisiklet yolu olan Büyükada'da, faytonla tur yapmak ise adetten sayılıyor. Adanın en yüksek noktasında konumlanan Aya Yorgi kilisesi için dik bir yokuş çıkmayı göze alanlar muhteşem manzara keyfini de hak etmiş olurlar. Hristos Manastırı ve Rum Yetimhanesi adada görülmesi gereken diğer yerlerdendir. Adanın hemen merkezinde yer alan Roma dondurmacısından bir külah dondurma alıp adada keyifli bir tur atabilirsiniz.

 

2. BURGAZADA

Rotanız deniz: İstanbulun adaları

Prens adalarının üçüncü büyük adası olan Burgazada Kınalıada durağından sonra yer alıyor. Adanın en tepesindeki Bayrak tepesi muazzam bir manzara vaad ediyor. Bayrak tepesine 45 dakikalık bir yürüyüşle veya bisilet kiralayarak ulaşabilirsiniz. Adanın bir diğer önemli noktası ise Kalpazankaya tepesinde bulunan restoran. Burada içeceklerinizi yudumlarken gün batımını ve enfes manzarayı seyretme şansı elde edebilirsiniz. Sait Faik Abasıyanık'ın yıllar önce burada yaşadığı köşk de adada ziyaret edilebilecek mekanlar arasında.

 

3. KINALIADA

Rotanız deniz: İstanbulun adaları

Vapurların ilk durağı olan bu ada tarihi binaları az olmasına rağmen güzel doğasıyla adayı gezenleri mest ediyor. Plajı en fazla ada olan Kınalıada özellikle yazın pek çok kişinin denize girmek için uğradığı adadır. Diğer adalara göre nispeten daha sakin olan Kınalıada'da şirin çay bahçelerinde oturup adanın temiz havasını soluyabilirsiniz.

 

4. HEYBELİADA

Rotanız deniz: İstanbulun adaları

Adaların ikinci büyüğü olan Heybeliada, yeşil alan bakımından en zengin ada olarak öne çıkıyor. Bu yüzden piknik yapmak isteyenlerin favori adresi bu adadır. Aya Triada Manastırı adanın en tepesinde özel izinle ziyaret edilebillyor. Fayton turu veya bisiklet kiralayarak bu yeşilliklerle dolu adayı gezebilirsiniz.

False