Rota, Haymana Hastanesi’nde bakterili yemekten yargılanıyormuş

Güncelleme Tarihi:

Rota, Haymana Hastanesi’nde bakterili yemekten yargılanıyormuş
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2017 11:47

Manisa’da, askerlerin zehirlenmesiyle gündeme gelen Rota Yemekçilik’in geçen yıl Haymana Devlet Hastanesi’ne verdiği yemekte de ‘Bacilus Cereus’ ve ‘E.coli’ adlı bakterilerin çıktığı öğrenildi. Bu skandaldan ötürü Rota’nın Haymana Temsilcisine ‘bozulmuş veya değiştirilmiş gıda veya ilaçların ticareti’ suçundan bir yıldan beş yıla beş yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Haberin Devamı

Haymana Devlet Hastanesi’nde gıda zehirlenmesinin yaşanması üzerine üç yemekten numune alınarak, 8 Mart 2016’da rapor hazırlandı. Rapora göre, üç gıdada ‘Bacilus Cereus’ ve ‘E.coli’ adlı bakterilere rastlandı. Haymana İlçe Tarım, Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü 18 Mart 2016’da Rota Yemekçilik hakkında suç duyurusunda bulundu. Rota Yemekçilik’in Haymana Temsilcisi Mustafa Çınar, ifadesinde, şirketlerinin bir kusurlarının olmadığını savundu. Çakır hakkında Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 186. maddesi gereğince “bozulmuş veya değiştirilmiş gıda veya ilaçların ticareti” suçundan bir yıldan beş yıla kadar hapis cezası ve 1500 güne kadar güne kadar para cezası istemiyle Haymana Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

Rota Yemekçilik’in Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 2014 yılında servis ettiği etlerin renk değiştirmiş ve bozuk olduğu tespit edilmişti. Rota’nın kardeş şirketi Eren Tabldot’un Samsun’daki Sahra Sıhhıye Okulu için tedarik ettiği etlerin, aracı Ayan Et adlı şirket tarafından hazırlanan sahte veteriner ve sağlık raporlarıyla kışlaya teslim edildiği anlaşılmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!