Ronaldo yılın futbolcusu seçildi

Güncelleme Tarihi:

Ronaldo yılın futbolcusu seçildi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2007 12:13

İngiltere Premier Ligi lideri Manchester United'ta forma giyen Portekizli futbolcu Cristiano Ronaldo, ülkede yılın futbolcusu seçildi.

Haberin Devamı

İngiltere Futbol Yazarları Birliği tarafından yapılan oylamada, Cristiano Ronaldo, takımına bu sezon yaptığı katkılardan dolayı yılın futbolcusu ödülüne layık görüldü. Portekizli kanat oyuncusu, yapılan oylamada FC Chelsea'nin Fildişi Sahilleri'nden futbolcusu Didier Drogba, takım arkadaşları Ryan Giggs ve Paul Scholes'u geride bırakarak yılın en iyisi oldu. Oylamanın sonucu belli olduktan sonra bir açıklama yapan Ronaldo, “Bu ödül beni çok şaşkına çevirdi, inanılmaz derecede mutluyum. Bu gerçekten büyük bir onur” dedi.

Yazarlar Birliği Başkanı Paul Hetherington ise “Cristiano Ronaldo için dikkat çekici düzeyde bir geri dönüş. Almanya'daki Dünya Kupası'nda takım arkadaşı Wayne Rooney'i kırmızı kartla oyundan attırdıktan sonra ülkede çok ağır bir şekilde eleştirilmişti” diye konuştu. 22 yaşındaki futbolcu, 2001 yılında bu ödülü kazanan Teddy Sheringham'dan sonra yılın futbolcusu seçilen ilk Manchester United futbolcusu olurken, ayrıca İngiltere'de bu ödüle layık görülen ilk Portekizli futbolcu olmayı başardı.

Haberin Devamı

Cristiano Ronaldo, geçen ay içinde de Profesyonel Futbolcular Birliği'nin 2007 yılının en iyi futbolcusu ve en iyi genç yıldızı ödüllerini kazanmıştı. 2003 yılında Portekiz'in Sporting Lizbon takımından 24.31 milyon dolara Manchester United'a katılan Ronaldo, özellikle bu sezon gösterdiği performansla dikkat çekerken “kırmızı şeytanlar” adına 22 gol kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!