Ronaldo jübeilesini yaptı

Güncelleme Tarihi:

Ronaldo jübeilesini yaptı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2011 10:38

Dünya futbolunun efsanevi isimlerinden biri olan Ronaldo, dün Brezilya ile Romanya arasında oynanan ve 1-0 Brezilya'nın üstünlüğü ile sona eren hazırlık karşılaşmasında jubilesini yaptı.

Haberin Devamı

Futbol dünyasının fenomen lakaplı Brezilyalı efsane futbolcusu Ronaldo Luis Nazario de Lima jubilesini gerçekleştirdi.

Brezilya'ın dün gece Sao Paulo'da Pacaembu Stadı'nda Romanya ile oynadığı özel maçta futbola resmen veda eden 34 yaşındaki isim karşılaşmada 15 dakika forma giydi ve bu süreçte 3 de gol pozisyonu yakaladı.

Kariyerinin son maçında yeşil sahalara golle edemeyen Ronaldo 30 ile 45. dakikalar arasında hayranlarının önüne çıkarken ikinci yarı yerini Nilmar'a bıraktı.

Karşılaşmayı ise Brezilya Neymar'ın golüyle 1-0 kazandı.

3 kere FIFA tarafından dünyada yılın futbolcusu seçilen, iki kez de Brezilya forması ile dünya şampiyonluğu yaşayan Ronaldo Şubat ayında futbola veda ettiğini açıklarken, son zamanlarda kilo probleminin ardındaki sırrı da Milan döneminde geçirdiği hastalık olarak itiraf etmişti.

Haberin Devamı

Ronaldo'nun jubilesinde son sözleri ise; "Bugün gol atma şansı yakaladım ama değerlendiremedim. Kariyerim boyunca yanımda olan herkese teşekkürler. Ben ağladığımda, siz de benimle ağladınız. Ben güldüğümde siz de benimle güldünüz. Brezilyalı olmaktan dolayı gurur duyuyorum" şeklinde oldu.

Andre Santos da oynadı

Brezilya'da Romanya karşısında Fenerbahçeli Andre Santos da forma giydi. Kadro şu şekildeydi; Victor, Maicon, Lecio (Luisao), David Luiz, Andre Santos; Sandro (Lucas Leiva), Elias,  Jadson; Robinho (Lucas), Neymar (Thiago Neves),  Fred (Ronaldo, Nilmar)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!