Römorkörü yüzdürme öncesindeki çalışmalar tamamlandı

Güncelleme Tarihi:

Römorkörü yüzdürme öncesindeki çalışmalar tamamlandı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2014 13:34

İZMİR'deki Alaybey Askeri Tersanesi'nde, alabora olunca 2'si sivil 8'i asker 10 personelin şehit olduğu TCG Değirmendere Römorkörü'nün tekrar yüzdürülmesi için çalışmalarda sona gelindi. Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu'nun da yarın çalışmaları izlemek üzere tersaneye geleceği öğrenildi.

Haberin Devamı

Alaybey Askeri Tersanesi'nde, geçen 23 Aralık'ta meydana gelen faciada, Mersin bölgesinde görevli, donanmaya bağlı Değirmendere Römorkörü, bakımının ardından denize indirilirken Y128 numaralı havuzda yan yattı. Kazada, Astsubay Başçavuş Veysel Gündoğdu, erler Süleyman Mert Paşalı, Fehmi Kocaman, Alican Bülbül, Semih Sözen, Serdar Baloğlu, Rıdvan Çöpçü, Yavuz Arslan, işçiler Cafer Kırbaş ve Ercan Biçer şehit düştü. Soruşturma kapsamında, olay günü havuzlama mühendisi olarak görev yapan sivil personel Ö.U. tutuklandı.

SON HAZIRLIKLAR YAPILDI

Kazayla ilgili oluşturulan bilirkişi heyetinin yanı sıra askeri savcılığında incelemelerini tamamlanmasıyla, römorkörün tekrar yüzdürülmesi için çalışmalara üç gün önce başlandı. Gölcük'teki Donanma Komutanlığı'ndan, 600 ton kaldırma kapasiteli yüzer vinç getirildi. Römorkörün çeşitli bölümlerine kaldırmada yardımcı olması için balonlar yerleştirilirken, belli kaldırma noktalarında da vinçlerden yararlanılacağı belirtildi. Hazırlıkların tamamlanmasıyla da, yarından itibaren yüzdürme çalışmalarının başlayacağı bildirildi. İlk olarak, römorkörün içerisinde alabora olduğu havuzun, su alması sağlanarak batırılacağı, ardından da römorkör için harekete geçileceği kaydedildi.

Haberin Devamı

AMBULANS HAZIR BEKLETİLDİ

Tersanede bulunan diğer gemiler için yapılması planlanan faaliyetlerin durdurulduğu ve tüm personelin kurtarma çalışmalarında görev aldığı öğrenildi. Ayrıca yine olası bir kaza durumunda anında müdahale edilmesi için ambulans da vinçlerin hemen yanında hazır bekletilmeye başlandı. Bunun yanı sıra şehitler için düzenlenen törene de katılan Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu'nun, yüzdürme çalışmalarını da yine yerinde incelemek üzere yarın İzmir'e geleceği öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!