Römorkör seferberliği

Güncelleme Tarihi:

Römorkör seferberliği
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2014 11:16

Bakım için getirildiği İzmir Tersanesi'nde bakım havuzu içinde yan yatan TCG Değirmendere Römorkörü'nün kaldırılması için çalışmalara başlandı.

Haberin Devamı

Alaybey'deki tersanede 2'si işçi 10 askeri personelin şehit olduğu kazanın ardından askeri savcılığın yürüttüğü soruşturmanın tamamlanması sonrası römorkör için bu sabah kurtarma operasyonu başlatıldı. Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu'nun da izlediği bildirilen çalışmalar kapsamında yan yatan römorkörün bulunduğu havuzun suyu çekildi.

ÇALIŞMALARDAN SICAK KARELER

Römorkörün altına Gölcük Askeri Tersanesi'nden gönderilen dev balonların yerleştirildiği, yine Gölcük'ten gelen 600 ton taşıma kapasiteli yüzer vincin yardımıyla geminin doğrultulacağı ifade edildi. Operasyonda İzmir Limanı'ndan gönderilen bir yüzer vincin de kullanılacağı belirtildi.

Tüm tersane personelinin görevlendirildiği operasyonda kaynak çalışmalarının ardından kaldırma işleminin başlayacağı, aksaklık yaşanmaması durumunda birkaç saat içinde geminin tekrar yüzer hale getirilmesinin planlandığı kaydedildi. İzmir Tersanesi'nde 23 Aralık'ta onarımın ardından denize indirilirken yan yatan römorkörde, 2'si işçi 10 personel şehit olmuş, 17 kişi ise yaralanmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!