Romatizmayla savaş için Akdeniz diyeti

Güncelleme Tarihi:

Romatizmayla savaş için Akdeniz diyeti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2017 15:08

Türkiye Romatizma Araştırma ve Savaş Derneği Başkanı Prof. Dr. Hatice Bodur, romatizmanın en büyük düşmanının sigara olduğunu belirterek, “Bu hastalıkla savaşmak için sigarayı bırakın, zayıflayın ve akdeniz diyeti ile beslenin” önerisinde bulundu. Bodur şunları söyledi:

Haberin Devamı

“İki tür romatizma bulunuyor. Bunların biri el ve ayaklarda küçük eklemleri tutuyor. Diğeri ise belde oluşuyor ve ağrı ile ortaya çıkıyor. Hastalıkta tabi ki erken teşhis çok önemli. Bu hastalıkla mücedelede ağrı kesicilerin ve modifiye (hastalığın seyrini değiştiren) ilaçların etkili olmadığı durumlarda biyolojik ajanlar kullanılmaya başlandı. İlaçlar hücresel düzeydeki yapılara etki ediyor.

‘SİGARAYI MUTLAKA BIRAKIN’

Hastalığın oluşma mekanizmasını yok edemiyoruz. Şöyle ki; hastalık nedeniyle vücuda yayılan sinyaller eklemlerde şişlik oluşturuyor. Bu ilaçlarla hastalık remisyona giriyor yani uyutuluyor, susturuluyor. Bu sayede eklemlerin ve organların da zarar görmesini engellemiş oluyoruz. Tedavi hedefimiz artık remisyon. Romatizmal hastaıklar sigara içenlerde daha ağır seyrediyor ve başlama ihtimali de daha fazla oluyor. Akdeniz diyetiyle beslenmek romatizmayla savaşta çok etkili. Sigarayı bırakıp, obeziteden uzak durur ve akdeniz diyetiyle beslenirsek romatima ile ciddi bir savaşa girmiş oluruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!