Faciada yaralanan Türk hayatını kaybetti

Güncelleme Tarihi:

Faciada yaralanan Türk hayatını kaybetti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2015 12:51

Romanya’daki gece kulübü faciasında ölenlerin sayısı bu sabah itibari ile 43’e yükseldi. Yangından ağır yaralı kurtulan Türk öğrenci Ayberk Mancı bir hafta boyunca yapılan tüm müdehalelere rağmen kurtarılamadı.

Haberin Devamı

Türkiye'nin Bükreş Büyükelçisi Koray Ertaş, Erasmus Programı çerçevesinde Romanya'da eğitim gören Izmir Ekonomi Üniversitesi Mütercim Tercümanlık 3. Sınıf öğrencisi Ayberk Mancı'nın yangında yaralananlar arasında bulunduğunu daha önce bildirmişti.

Yangında ağır yaralan bazı hastalar, tedavi için Avrupa ülkelerine nakledildi. Soruşturmayı yürüten savcılık, belediye başkanını tutukladı.

SON 10 YILIN FELAKETİ

Romanya'da son 10 yılın felaketi olarak adlandırılan gece kulübü yangınında ölenlerin sayısı gün be gün artıyor. Hastaneden yapılan açıklamalarda ağır yaralı olarak kurulan 107 kişi'den 45 kişinin durumu hala kritik seviyede. Önümüzdeki hafta yangın ve zehirlenme sonucu oluşacak komplikasyonlardan dolayı ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

Haberin Devamı

Öte yandan savcılık, faciayla ilgili 147 kişinin ifadesini aldı. İşyeri sahibi üç kişi tutuklandı. Yangının çıkma sebebi olan maytapları satan firmanın sahibi iki kişi gözaltına alındı. Geçtiğimiz günlerde görevinden istifa eden işyeri denetimlerinden sorumlu tutulan Bükreş 4. bölge belediye başkanı Cristian Popescu Piedone için tutuklama kararı çıktı.

TÜRKİYE'DEN 4 DOKTOR BÜKREŞ'TE

Romanya'da yaşanan felaket sonrası birçok Avrupa ülkesinden doktor, Romanya'ya yardım için geldi. Türkiye'den Sağlık Bakanlığı tarafından görevlendirilen Genel Cerrahi ve Yoğun Bakım uzmanı Prof. Dr. Çınar Yastı ile yanık uzmanı Dr. İsa Sözen, Genelkurmay Başkanlığı tarafından görevlendirilen iki plastik cerrahi uzmanı doktor Bükreş'te ameliyat gerçekleştiriyor. Türk doktorlar yanında getirdikleri özel ekipman ve ilaçla yaralılara acil müdahalede bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!