Romantizm mi macera mı

İlkbahar-yaz modasına imzasını atan romantizm, en spor detaylarda bile etkisini hissettiriyor.

Tasarımcılar, yarattıkları bu kadınları "yeni romantikler" olarak adlandırmış. Onlar, uçuşan kumaşlar, danteller, vualler, fırfırlar içinde özgür olmayı seçen modern-şehirli kadınlar. Ya siz, bu yaz romantik misiniz, yoksa kapriler, şortlar, bol kesimli pantolonlar ve spor üstler içinde yine maceraperest mi?

Üzerinde çok fazla düşünmeye gerek yok. Modayı yakından takip etmek istiyor, farklı stilleri bir arada görmek istiyorsanız, havanın da tıpkı bu pazar olduğu gibi güneşli olduğu bir günde, Nişantaşı’na veya Bağdat Caddesi’ne gelin. Modanın kalbinin bu kalabalık arasında attığını göreceksiniz. Her ne kadar mevsimin bu ilk bahar gününde, o insan seli içinde yürümek zor olsa da, o renklilik ve enerjiyi yakından görmeye değerdi.

Yaz vitrinleri artık tamamen görücüye çıktı. Görünen o ki, bu yaz kendimizi beyazlara teslim ediyor, ince kumaşlar, dantel ve baskı detayları, işlemeler, el örgüleriyle yaratılan tasarımlardan edinerek tasarımcıların "yeni romantikler" olarak adlandırdıkları gruba dahil oluyoruz. Her yaşa ve tarza seslenen bu temada öne çıkan elbiseler, dar kupları ve eteklere doğru bollaşan formuyla geçmişe göndermeler yapıyor.

Bunun yanı sıra, düz yıkama denimlerin üzerine giydirilen, göğüs altından bağlamalı, biyeler ve şeritlerle süslenen bluzlar, el örgüleri ve dantellerle süslenen penyeler, özellikle ekru, beyaz tonlarında olunca ortaya son derece yalın ama bir o kadar göz alıcı bir görünüm çıkıyor. Bu yaz, denim kapri ve şortlar gardıropların vazgeçilmezi. Kol ağızları ve yaka kısımları fırfırlarla süslenen spor gömlekler ve kalın kemerlerle tamamlanan bu kombinasyonda, uzun penye bluzlar, tunikler de kullanılabiliyor.

Şiirsel tasarımlar

Yazın en romantik koleksiyonlarına imza atan Roman, Suzan Toplusoy ve ekibinin yarattığı şık koleksiyonuyla alışverişlerinizin en önemli duraklarından biri olacağa benziyor. Beyaz ve ekru tonlarının yoğun olarak kullanıldığı tasarımlarda, mavi, turuncu ve yeşil tonları gibi canlı renklere de yer verilmiş. Dantel ve fistoların bir araya getirildiği elbise ve bluzlar, dar kapriler, bol pantolonlar, farklı tarzda elbiseler, volümlü etekler, şifon bluz ve bustiyerler, tunikler daha ilk bakışta göze çarpan parçalar arasında. Afrika, Marine grubunda yer alan kıyafetler kadar stiletto’lar, tahta aksesuvarlar, dolgu tabanlı ayakkabılar da daha ilk bakışta dikkatimizi çeken ürünlerden oldu.

Maceraperest

Son birkaç yıldır "gençleşen" koleksiyonlarıyla dikkat çeken Stefanel, ilkbahar-yaz sezonunda koleksiyonlarındaki yenilenen ruhu bizlere daha fazla hissettiriyor. Değişik temaları içinde barındıran Stefanel kadınına ayrıcalıklı olarak bir de "Gold" adında özel bir grup hazırlayan tasarımcılar, günlük hayatta da rahatlıkla giyilebilecek ancak lüksü çağrıştıran detayların içinde yoğun olarak yer aldığı bu koleksiyonuyla dikkat çekiyor.

Silüetlerin ön plana çıkarıldığı, feminenliğin kesimler ve kumaşlar ile ön plana çıkarıldığı temalarda, dar kapriler, şortlar, el örgüsü cesur dekolteli bluzlar, 50’lerin romantik ve seksi kadınlarını çağrıştıran tarzda bluzlar ve aksesuvarlarla sizleri Stefanel’de şık seçenekler bekliyor. Her rengin ustalıkla kullanıldığı tasarımlarda, özellikle bu yaza damgasını vuracak beyaz ve siyah tonları dışında, ten rengi tonları, hardal ve pastel haki yeşillerle yaratılan tasarımlar öne çıkıyor.

Romantik-şehirli

Patrizia Pepe koleksiyonunda, dar kapriler, romantik bluzlar, 50 ve 60’lı yıllardan izler taşıyan elbiseler, her kesim ve tarzda pantolonlar, parlak mini’ler dikkat çekiyor. Aksesuvarlarıyla da öne çıkan marka, sıcak günler için yüksek topuklu pastel tonlarda stiletto’lar, dolgu topuklar, hazır çanta ve şapkalar, boncuk işlemeli kemerler, deri bileklikler ve messanger çantalar öneriyor.

New York’tan sonra Türkiye’de

Ayakkabı kesinlikle bir tutku. İşte bu tutkuya ortak olan yepyeni bir markayla tanışıyoruz yeni sezonda! Modayı yakından takip eden, şık bir seçenek... New York modasının merkezi Soho’da uzun yıllardır trendsetter’ların uğrak yeri olan Nina, ayakkabılarıyla bugün birçok ünlü yıldızın da tercihleri arasında yer alıyor. Geçtiğimiz ay Türkiye’ye gelen marka, Macy’s, Lord & Taylor, Nordstrom, Dillard’s gibi mağazalardan sonra Hotiç, Bambi, Boyner, YKM’de de raflardaki yerini aldı.

Miss Universe ve Miss Teen USA güzellik yarışmalarının resmi ayakkabısı olan Nina’yı giyen ünlüler arasında Gwen Stefani, Virginia Madsen, Oscar ödül sahibi Marlee Matlin, Lost’un sevilen oyuncusu Maggie Grace, Scorpion King’in güzeli Kelly Hu, Sara Paxton gibi tanıdık yüzler var.

ALIŞVERİŞ SEPETİ

Spor ve trendy

Bahara en moda temalarla giren Lilie’in "Trendy" koleksiyonu, enerji dolu ve spor detayların bir araya gelmesinden oluşuyor. Cıvıl cıvıl renklerin içimizi ısıttığı ilkbahar-yaz sezonunda fuşya, pembe, mavi, yeşil, kırmızı, sarı, turuncu ve lacivert, farklı tonlarıyla raflarda yerini aldı. Basic t-shirt’ler, kapriler ve trençkotlar ise bu yıl belirgin olarak kendini gösteriyor.

Her yerde yanınızda

Lacoste ilkbaharı şık çanta modelleriyle karşılıyor. Markaya özgü pike kumaş kullanılarak hazırlanan bu çantalar, özellikle yazın seyahatlerinizde hep yanınızda olacak. Pratik, kullanımı kolay ve desenleri dikkat çeken modellerin fiyatları 62-418 YTL arasında değişiyor.

Triko farkı

Sezonun trendlerini trikoyla buluşturan Motif Triko, klasik zevkleri günümüzün modasının modern detaylarıyla bir araya getiriyor. Trikonun uçuşan kumaşlarla harmanlandığı koleksiyonda, rahat kesimli, tahta boncuklu, varak baskılı penyeler, büzgülü dökümlü tunikler, bolerolar dikkat çekiyor. Motif Triko’nun ürünlerini Boyner’ler, YKM, Ender, Gencallar, Huzur gibi mağazalarda bulabilirsiniz.
Yazarın Tüm Yazıları