Romantik denmesinden sıkıldım

Güncelleme Tarihi:

Romantik denmesinden sıkıldım
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2008 00:00

Özgün, hep romantik ve sakin adam gibi algılanmaktan şikayetçi.

3 yıldır müzik hayatında istikrarlı bir şekilde ilerleyen ve “En İyi Çıkış Yapan Şarkıcı” ödüllerini toplayan Özgün gidişatından memnun. Ancak hep romantik ve sakin adam gibi algılanmaktan şikayetçi. Genç sanatçı, "Bu durumdan artık sıkıldım" diyor.

Haberin Devamı

Geçen yıl "Yaz mevsiminin en iyi albümünü ben yaptım" diye oldukça iddialı konuşmuştunuz. Umduğunuz gibi oldu mu her şey?

- Vallahi oldu. Öncelikle ödüllerimizi aldık. En çok satan albüm sıralamasına girdik, ki sadece dokuz kişiye verildi bu ödül. Bütün parçalarımız sevildi, amacımıza ulaştık. Eylül ayında kapanış klibiyle inşallah bu albüme son

Romantik denmesinden sıkıldım
vereceğiz.

Başarının tek göstergesi ödül almak mıdır?

- Değil ama ödül almak farklı bir şey. Bir de ödül almayı kimse umursamıyor gibi gözükse de herkes o ödülü almak ister. Aynı dönemde benimle birlikte yola çıkan pek çok isim yok olup gitti. İlk çıktığım zamandan itibaren bütün müzik ödüllerinde hep ’en iyi’ dalına aday gösteriliyordum. Geçen yıl zaten bütün en iyi çıkışları topladık. 40’a yakın ödül aldık. "Bu sene ne yapacağız" diye düşünüyorum şimdi. Bakalım beni nereye aday gösterecekler!

Haberin Devamı

Bu yaz sizin geçen seneki albümünüz yine piyasada olacak. Yani yenilik yok. Peki yine de iddialı mısınız?

- Aslında 1 buçuk ay önce çok güzel bir-iki tane parça yaptık. Albüme ekstra bir parça koymayı düşündük. Ama daha "Nöbetçi Aşık" şarkımız var. Hem albümümüzün isim parçası hem de ilk çıktığından beri çok fazla istek alıyor. Zaten biz o şarkıyı yaza saklamıştık. Bu arada yeni klibimizi "Kıpır Kıpır"a çektik. Çok enteresan ve iddialı bir klip oldu.

Hangi açıdan enteresan bir klip oldu?

- Bir kere görüntü, tavır olarak çok farklı. Aslında benim hep içimde olan ama ya parçadan ya da klibin senaryosundan dolayı bir türlü ortaya koyamadığım bir sahne enerjisi vardı. Bunu ortaya koyalım istiyorduk. Çünkü hep romantik ve sakin adam gibi görünüyorum. Bu durumdan sıkılmaya başladım. Sürekli sakin bir adam değilim! Bu şarkı agresif ve biraz da içinde erotik sözler olan bir şarkıydı. Sonuçta konuşulacak bir klip oldu.

Kendinize daha güvenli görünüyorsunuz artık...

- İlk zamanlarda da kendime çok güveniyordum. Ama Türkiye’de çok güvenli işler olmayabildiği için önümüzü tam göremiyorduk. Şimdi doğru yolda ilerlediğimizden eminiz. Artık insanların aklında Özgün ismi de bir yere oturdu. Başkalarıyla karıştırılmıyorum. Tabii tüm bunlar insanın özgüvenini artırıyor. Biraz da tecrübe kazandık yani!

Haberin Devamı

/images/100/0x0/55ea90fcf018fbb8f8885de9
AYŞE’NİN YAPTIĞI DOĞRU BİR İŞ

Son zamanlarda elektronik müzik modası var. Hatta tartışmaları da yaşanıyor ülkemizde...

- Aslında dünyada da büyük bir trend elektronik müzik. Türkiye’de bunun örneklerinin olması normal. Ama çok iyi elektronik müzik yapıldığını düşünmüyorum. En iyi örnek Bedük bence. Hande Yener de doğru işler yapıyor. Bunların dışındakiler yine klasik pop şarkılarına, bir-iki tane elektronik ses ekleyip, elektronik müzik yapmış gibi dolaşıyor. İnsanlar bu müziği kulüplerde çalmak için isteyebilir. Ben de eğlenmek için elektronik müzik dinlerim, ama evimde ya da arabamda akustik müzikleri dinlemeyi tercih ederim.

Haberin Devamı

Peki elektronik müzik savaşlarına ne diyorsunuz? Demet Akalın, Ayşe Hatun Önal... Herkes en iyisini kendinin yaptığını iddia ediyor...

- Aslında Ayşe’nin yaptığı doğru bir iş. Gerçekten düzgün ve güzel bir iş yapıyor. Bir de elektronik müzik yapanların biraz cool olması gerekir. Demet değil ama Ayşe yaptığı müziğe uygun hál ve tavır sergiliyor.

Siz yeni albümünüzle ilgili çalışmalara ne zaman başlayacaksınız?

- Bir süre dinlenmeyi düşünüyorum. Çünkü üç yıldır hiç ara vermeden çalıştık. Yurtdışına gitmeyi düşünüyorum.

Peki bunca süre ara vermeden çalıştıktan sonra, mola verebilecek misiniz?

- Ortaya bir şeyler çıkması için bunalıma girmem gerek. Onun için ara veriyoruz zaten. Yoksa mutlu olmak için ara vermiyoruz!

Haberin Devamı

Bir ara dizi film projeniz vardı. Neden gerçekleşmedi?

- Teklifler geliyordu. Benim kabul etmeyi düşünme sebebim maddi sıkıntılardı. Sonra dedim ki; "Üç-beş kuruş kazanacağım diye, kendimi müzikal anlamda ispat etmeden bir de başka bir yönde insanların kafasını karıştırmayayım.

Allah gözümü kör edecek aşk yaşatmasın

 Bu süre içinde bizden gizli saklı bir aşk yaşadınız mı?

Romantik denmesinden sıkıldım

Röportaj:
Pınar YILMAZERLER
- Duygusal olarak bir şeyler hissettiğim insanlar oldu. Ama boyut değiştirmesine işim engel oldu. Çünkü kadınlar ilgi istiyor, benim de vaktim yok. O yüzden başlamasını engelledim.

Haberin Devamı

Ne olacak bu işin sonu peki?

- Ben çok kötü aşık olacağım birine. Zaten ben çok fazla aşık olursam, onun söylemesine gerek kalmadan gereğinden fazla ilgi gösteririm. İşte sorun da orada başlıyor. O yüzden Allah çok büyük bir aşk vermesin. En azından gözümü kör edecek kadar!

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!