Romanlar Düzenledikleri Gecede Doyasıya Eğlendi

Güncelleme Tarihi:

Romanlar Düzenledikleri Gecede Doyasıya Eğlendi
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2015 13:28

ZONGULDAK’IN EREĞLİ İLÇESİNDE FAALİYET GÖSTEREN BATI KARADENİZ ROMANLAR DERNEĞİ BÖLGEDEKİ TÜM ROMAN VATANDAŞLAR İÇİN GECE DÜZENLEDİ. ROMAN VATANDAŞLAR DÜZENLENEN GECEDE HEM EĞLENDİ HEM DE SORUNLARINI GECEYE GELEN SİYASİLERE ANLATTI.

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde faaliyet gösteren Batı Karadeniz Romanlar Derneği bölgedeki tüm roman vatandaşlar için gece düzenledi. Roman vatandaşlar düzenlenen gecede hem eğlendi hem de sorunlarını geceye gelen siyasilere anlattı.
Batı Karadeniz Romanlar Derneği tarafından Ereğli Belediyesi düğün salonunda 14 Mart Roman açılımının başlangıç yıl dönümü nedeniyle gece düzenlendi. Geceye Zonguldak Vali Yardımcısı Ahmet Mailoğlu, Ereğli Belediye Başkanı Opr. Dr. Hüseyin Uysal, AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Prof. Dr. Ercan Candan ve Özcan Ulupınar’ın yanı sıra belediye ve il genel meclis üyeleri ile çok sayıda Roman vatandaş katıldı.
“14 MART ROMANLAR İÇİN MİLAT”
Roman kıyafetleri giyen çocukların protokol üyelerine çiçek takdim etmesi ile başlayan gecede gençlerden oluşan halk oyunu ekibinin Roman havasında eşliğindeki dans etti. Roman gençlerin dansları salonda bulunan protokol üyeleri ve Roman vatandaşlar tarafından büyük beğeni topladı.
Batı Karadeniz Romanlar Derneği Başkanı rıza Demir 14 Mart’ın Cumhurbaşkanı ve dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan roman açılımı ile kendileri için bir milat olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a kendilerine verdikleri destekten ötürü teşekkür eden Dernek Başkanı Demir, yaşadıkları sorunları anlatarak milletvekillerinden çözümünü talep etti.
BAŞKAN UYSAL: “ROMANLAR BİRİNCİ SINIF VATANDAŞ OLMAYA ERİŞECEK”
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Opr. Dr. Hüseyin Uysal ise Türkiye’de yaşayan her kes gibi Roman vatandaşlarında 1. Sınıf insan olduğunu dile getirdi. Başkan Uysal konuşmasında şunları söyledi; “Dernek başkanınız çok güzel ifade etti, dertlerinizi söyledi. “Bizler ezilmişlerin ezilmişiyiz. Üçüncü sınıf vatandaş olarak yaşıyorduk” dedi. Ancak, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın start vermesi ile beraber adımlar atılmaya başlandığını çok güzel izah etti. Ben inanıyorum ki sizler Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan döneminde vekillerimizin de çalışmaları ile beraber birinci sınıf vatandaş olmaya erişeceksiniz.”
MİLLETVEKİLİ CANDAN: “ROMANLARLA BİRLİKTE OKUYAN TBBM’DE Kİ TEK MİLLETVEKİLİYİM”
Kendisinin okul yıllarında Roman vatandaşlarla aynı sınıflarda okuduğunu, ekmeklerini paylaşıp birbirlerinin cenazelerine katıldıklarını anlatan AK Parti Zonguldak milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan, Roman vatandaşların sorunlarının çözümü için çalışacağını anlattı. Candan konuşmasında “Belki de TBMM’de Romanlar ile birlikte okuyan tek milletvekili benim. Sizin içinizde yetiştiğimi çok iyi biliyorsunuz. Akpınar’dan, Karabacak’tan gelenleriniz vardır, onlar alkışlasınlar bakalım. Onlar bir sınıfta nasıl okuduğumuzu, neler çektiğimizi çok iyi bilirler. Biraz önce başkanım dedi ki “Ezilenlerin ezileniyiz”. O tarihte kaldı başkanım. AK Parti hükümeti geldikten sonra o işler artık kapanmıştır. Okullarımızda hiçbir zaman ayrımcılık yapmadık, birbirimizin ekmeğini paylaştık, bir birimizin bayramlarına gidip geldik, bir birimizin cenazelerine de gidip geldik. Ama Türkiye’nin genelinde bu işin devrimini yapan Cumhurbaşkanımız, o zamanın Başbakanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır” dedi.
Romanların doğuştan sanatçı ve sanatçı ruhlu insanlar olduğunu ifade eden Zonguldak Vali Yardımcısı Ahmet Mailoğlu, milletvekillerine Romanlar için bölgeye yatılı bir güzel sanatlar okulu yapmalarını teklif etti. Mailoğlu böyle bir okulun yapılması durumunda Romanların içerisinde Beethoven’ler, Baht’lar çıkacağını söyledi.
Yapılan konuşmaların ardından Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan ile roman Köyü’ne ilkokul yaptıran Sanayici Abdurrahman Çınar’a teşekkür plaketi takdim edildi. Gece yerel sanatçı Çilem ve Romanların ünlü sanatçılarından Ümmüye sahne aldi. Çilem ile Ümmüye Roman vatandaşlara eğlenceli bir gece yaşattı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!