Romanın yılı olacak

Güncelleme Tarihi:

Romanın yılı olacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2016 16:09

2017’de okurları zengin bir yıl bekliyor… Hayatı güzelleştirmenin en iyi yollarından birinin edebiyat olduğu düşünülürse şanslıyız demektir... İşte 2017’den seçtiklerimiz...

Haberin Devamı

Bu yıl iki yazar var ki, romanlarında mülteci sorununu işliyor. Bu ayın ortalarında çıkacak Zülfü Livaneli’nin ‘Huzursuzluk’ adlı kitabı. Yazar, romanda; Mardin’de Suriyeli göçmenler, gelenekler ve Ortadoğu’nun binlerce yıllık çalkantılı tarihinin arasına sıkışan İbrahim, Hüseyin ve Meleknaz’ın hikâyesini anlatıyor. Diğeriyse Ahmet Ümit romanı. Ümit, yine bir Başkomiser Nevzat hikâyesiyle karşımızda olacak. Bu kez Suriyeli mülteciler ve kayıp çocuklar üzerinden şekilleniyor roman.

Yeni yılın sürprizlerinden biri de Murat Menteş. Kitabın başrolünde hafızasını kaybetmiş bir kahraman var, odak noktası da yaşadığı büyük aşk. Ve Gündüz Vassaf, bize 20 ülke, 40 havalimanı kapısı ve 64 yol hikâyesi anlatacak. 2017 yazında Hakan Günday’ın, yıl içinde Ayfer Tunç’un kitapları çıkıyor. Bir yandan da Türk edebiyatının en kıymetlilerinden Selim İleri, bu yıl yazarlığının 50’nci yılını kutluyor. Ayşe Sarısayın’ın İleri ile yaptığı nehir söyleşiyi okuyacağız.

Haberin Devamı

BİR PEYAMİ SAFA ROMANI

Romanın yılı olacak

Hamdi Koç yeni kitabı ‘Peyami Bey’de, realizmle sürrealizm arasında gidip gelen bir kurguyla Peyami Safa’yı anlatacak. Bir yazarın öldürülüşüyle başlayan roman, sürrealist bir yerdeki ‘nekahat’ dönemiyle sürecek. Özge Samancı’nın Amerika’da yayımlanan çizgi romanı Dare To Disappoint, ‘Bırak Üzülsünler’ adıyla Türkçe olarak yayımlanacak. 80’lerde ve 90’larda çocuk olanların kendilerinden çok şey bulabilecekleri bir ‘Türkiye’de büyüme’ hikâyesi.

Edebiyat dışında çıkması planlananlar içinde Tanıl Bora’nın ‘Cereyanlar: Türkiye’de Siyasi İdeolojiler’ kitabı öne çıkacak. 1000 sayfaya yakın kitap, Osmanlı’nın son döneminden 2016’ya kadar geçen sürede etkili olan ‘izm’leri mercek altına alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!