Roman evleri için teşekkür

Güncelleme Tarihi:

Roman evleri için teşekkür
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2017 16:57

Roman evleri için teşekkür

Haberin Devamı

ROMAN federasyonlarının başkanları 1. Gündoğan Mahallesi'nde yaşayan Roman vatandaşların konut sorununu çözdüğü için AK Partili Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'a teşekkür etti.

Çanakkale Truva Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı ve Türkiye Romanlar Birliği Konfederasyonu Kurucu Başkanı Hacı Ramazan Işıldak, Roman Gençlik Derneği Başkanı Selçuk Karadeniz, Türkiye Müzisyenler Federasyonu Başkanı Ahmet İzgi, Tekirdağ Roman Federasyonları Başkan Yardımcısı Serkan Kara, İstanbul Tekirdağ ve Selanik Romanlar Federasyonu Genel Başkanı Kamber İşçi, Balıkesir Roman Dernekleri Federasyon Başkanı Cüneyt Barlin, Körfez Roman Dernekleri Başkanı Oktay Sümerbaş, Bandırma Romanlar Dernek Başkanı Feridun Demirdöven, Balıkesir ve ilçelerindeki federasyon ve dernek başkanları bugün Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'u ziyaret etti. Karesi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen ziyarette konuşan Türkiye Romanlar Birliği Konfederasyonu Kurucu Başkanı Hacı Ramazan Işıldak, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından 1. Gündoğan Mahallesi'nde yaşayan Roman vatandaşların 30 yıllık konut sorununun çözülduğünü söyledi. Türkiye'de ilk defa Roman vatandaşların yaşam tarzlarına uygun olarak yapılan 34 evi gezip, gördüklerini söyleyen Işıldak, Balıkesir'deki uygulamanın Türkiye'de yaygınlaştırılması gerektiğini vurguladı.

Ziyarette konuşan Başkan Uğur, Romanların bugün kendilerini ifade edebilmelerinin en büyük sebebinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti iktidarı olduğunu savundu. Roman vatandaşlara sahip çıkıldığını, birçok yasal düzenleme yapıldığını dile getiren Başkan Uğur, "Balıkesir'de 1990 yılında 1. Gündoğan'da istimlâk ve yer tahsisi yapılmış. Ancak kimse gidip de yeni tahsis edilen yerde ev yapmamış. Biz istimlak edilen yerden yol geçirmek için gereken ihaleyi yaptık. Kanuni hakkımız vardı, istesek orayı boşaltıp, yolu geçirirdik. Ama Roman kardeşlerimizi üzmeyelim istedik. Bu alan için önce proje hazırlayıp, kardeşlerimizin yaşayacağı evleri inşa edelim istedik. Çok uğraştık . En sonunda ikişer katlı evleri yaptık ve doğalgaz sobalarını da bağladık. Davul-zurna ile açılışını yaptık. 34 evin hepsi avluya sahip ve balkonlu. Roman vatandaşlarımızın yaşam tarzlarına uygun. Evlerin aynı mahallede olması da iyi oldu" diye konuştu.

Ziyaret sonunda Başkan Uğur'a Romanlara verdiği desteklerden ötürü teşekkür eden federasyon ve dernek başkanları, Uğur'a teşekkür plaketi verdi.

Coşkun YAMAN/BALIKESİR, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!