Roma gecesinde renkli görüntüler

Güncelleme Tarihi:

Roma gecesinde renkli görüntüler
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2018 12:01

Roma gecesinde renkli görüntüler

Haberin Devamı

Gülhan DEMİRCİ/MERSİN, (DHA) - MERSİN'de, Mezitli Belediyesi ve Akdeniz Roman Dernekleri Federasyonu işbirliği ile düzenlenen Roman gecesinde renkli görüntüler ortaya çıktı.
Mezitli Belediyei Amfitiyatro’da gerçekleştirilen Roman gecesine Belediye Başkanı Neşet Tarhan ve CHP Milletvekili Alpay Antmen, Uluslararası Roman Birliği Meclis Başkanı Orhan Gajus, Akdeniz Roman Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Ali Daylam’in yanı sıra, çeşitli kurum kuruluş ve sivil toplum örgütü temsilcileri de katıldı. Gecede Romanlar şarkılar söyleyip, dans ederek yeteneklerini sergiledi. Roman vatandaşların kültürel bileşenleri, müzik, dans, folklor gibi çeşitli özellikleri tanıtıldığı gecede keman virtüozü İbrahim Çamlı, solist Nejla Kamaz ve Roman Saz Grubu ile birlikte Roman Dans Grubu konuklara unutulmaz anlar yaşattı. 
Uluslararası Roman Birliği Meclis Başkanı Gajus, günümüzde Romanların daha fazla duyulur olmasından dolayı mutlu olduğunu dile getirdi. Başkan Tarhan’ın pozitif anlamda destek olduğunu ifade eden Federasyonu Başkan Ali Daylam, teşekkür etti.
Romanların kültürel dokusunu anlatabilmek adına amacıyla böylesi bir etkinlik düzenlediklerini belirten Başkan Tarhan da "Mezitli çeşitli renklerin buluştuğu, vatandaşımızın kendini ifade edebildiği demokrasi anlayışı yerleşmiş bir ilçemiz olmaya devam ediyor. Tüm vatandaşlarımızla olduğu gibi Roman kardeşlerimize her fırsatta destek sağlıyor, birlikte çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Bugünde burada çok eğlenceli bir program düzenledik. Kamuoyuna roman geleneklerini tanıtmak ve aktarmak için elimizden gelen gayreti göstermeye devam edeceğiz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!