Roma döneminde Ankrya

Güncelleme Tarihi:

Roma döneminde Ankrya
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2012 00:00

Anadolu Kültür Akademisi’nin katkıları ile Yapı Kredi Yayınları’ndan çıkan “Roma Döneminde Ankyra” kitabının tanıtım toplantısı, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın katılımıyla yapıldı.

ÇENGELHAN Rahmi Koç Müzesi’ndeki tanıtıma Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğruy Günay’ın yanı sıra Ankara Üniversitesi Rektörü Cemal Taluğ, İtalya Büyükelçisi Gianpaolo Scarante ve eşi Barbara Scarante’nin de aralarında bulunduğu davetliler katıldı. Bakan Günay, gecede yaptığı konuşmada Ankara’nın Cumhuriyetin başkenti olmasının ötesinde çok büyük bir tarihi zenginliğe sahip olduğunu belirterek, “Ankara, bir Selçuklu, bir Osmanlı şehri, aynı zamanda da bir Roma şehridir” dedi.

Bir benzeri İtalya’da

Roma Hamamı’nda çalışmalar sürdürdüklerini anımsatan Günay, Ankara’nın aynı zamanda tarihsel zenginliği olan bir Roma şehri olduğunu ve bunu ortaya çıkarmaya çalıştıklarını ifade etti.
Augustus Tapınağı’nın birkaç yıl önce neredeyse yıkılma tehlikesi taşıdığını, burada çalışmalar yaparak bunun önüne geçtiklerini vurgulayan Günay, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin de bu çalışmaya gösterdiği ilgiye teşekkür etti. Buranın sağlamlaştırılıp güçlendirilmesinin ardından şimdi de bir restorasyon projesi üzerinde çalıştıklarını belirten Günay, tapınağın duvarındaki yazıtın bir örneğinin Roma’da olduğunu, bu eserin büyük bir önem taşıdığını söyledi.

Ankara’nın ihtiyacı vardı

Anadolu Kültür Akademisi Başkanı Turgut Tokuş da, Ankara’nın böyle bir çalışmaya ihtiyacı olduğunu belirterek, bu eserin ortaya çıkmasına katkı sağlayanlara teşekkür etti. Resepsiyonda, Bakan Günay, katkı sağlayanlara kitap hediye ederken, kendisine de kitabın kapağından yapılmış bir plaket sunuldu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!