Rolls Royce Dawn görücüye çıktı

Güncelleme Tarihi:

Rolls Royce Dawn görücüye çıktı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2015 11:50

V12’nin gücü ve coupe benzeri rafineliğiyle harmanlanmış yepyeni bir Rolls Royce convertible: DAWN.

Haberin Devamı

Rolls Royce’un 2018’de tanıtacağı ifade edilen ilk SUV’si hakkında söylentiler süredursun, marka dün Türkiye saatiyle 16:00’da yapılan online bir lansmanla üstü açık süper lüks otomobillere yeni bir boyut getirecek yeni modeli Dawn'ı tanıttı.

Rolls Royce Dawn gerçekten ultra lüks bir dört koltuklu convertible. Şimdiye kadarki en sürücü odaklı Rolls Royce modeli olan Wraith coupe temeli üzerine inşa edilen Dawn’ın boyutları da Wraith ile çok yakın.

Markanın tasarım direktörü Giles Taylor tarafından, “İçinde görünmek isteyeceğiniz bir otomobil.” olarak nitelenen Dawn, tamamen kullanıcısı ve yolcularına kendisini özel hissettirmek üzere tasarlanmış bir otomobil.

Rolls Royce Dawn görücüye çıktı

Haberin Devamı

Piyasadaki en sessiz üstü açılabilen otomobil de olduğu ifade edilen Dawn, Ghost’tan tanıdığımız 6.6 litre V12 motora sahip.

Ayrıca, Dawn’ın tavanı özel bir teknikle oluşturuldu. Rolls-Royce, Dawn modelinde, dünyada ilk kez, saatte 55 km’ye varan sürüş hızında bile, bir hayalet sessizliğinde, sadece 20 saniyede açılıp kapanan tavanı geliştirdi.

Otomobilin İngiltere satış fiyatının ise 250.000 Sterlin civarında açıklanması bekleniyor.

Otomobil, Frankfurt Motor Show 2015'te de sergilenecek.

VİDEO İÇİN TIKLAYIN

Rolls Royce Dawn görücüye çıktı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!