Roller Değişti

Güncelleme Tarihi:

Roller Değişti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2016 10:54

2015 yılı atama ve transferler açısından haraketli geçti.

Haberin Devamı

2015’te çok konuşulan atama Koç Holding’in yeni CEO’su oldu. Bu yılın ses getiren bir diğer ataması da Microsoft Türkiye Genel Müdürü Tamer Özmen’in Microsoft Services İngiltere Genel Müdürlüğüne atanmasıydı. Türk Telekom ise, 2015’te çok sayıda yaptığı atama ile dikkat çekti. Türk Telekom, Avea ve TTNET entegrasyonu sebebiyle bu yıl 10 yönetici atadı. İşte 2015’in dikkat çeken bazı atama/transferleri:  

- Arçelik Genel Müdürü Levent Çakıroğlu, Koç Holding CEO’su oldu. 

- Arçelik Genel Müdür Yardımcısı Hakan Bulgurlu, Arçelik AŞ Genel Müdürü oldu. 

- Tofaş Türk Otomobil Fabrikası AŞ CEO’su Kamil Başaran, görevini Cengiz Eroldu’ya devretti.

- Akbank,  Aksigorta A.Ş. Teknosa İç ve Dış Ticaret A.Ş. ve Carrefoursa A.Ş.’de Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yapan Kaan Terzioğlu, Turkcell Genel Müdürü oldu.

- Microsoft Türkiye Genel Müdürlüğü görevini yürüten Tamer Özmen, Microsoft Services İngiltere Genel Müdürlüğüne atandı. 

- Microsoft Orta Doğu ve Afrika cihaz üreticileri ve iş ortaklarından sorumlu genel müdür olarak görev yapan Murat Kansu, Microsoft Türkiye Genel Müdürü oldu.

- Aygaz Mali Genel Müdür Yardımcısı (CFO) olan Gökhan Tezel, Aygaz A.Ş. Genel Müdürü oldu.Turkcell’deki 11 yıllık kariyeri boyunca çeşitli görevler yürüten, en son uluslararası işlerden sorumlu genel müdür yardımcılığı yapan Lale Saral Develioğlu, Yıldız Holding Türkiye Pazarlama Başkanlığına getirildi.

- Nestlé İsviçre’de sırasıyla Satış & Pazarlama İş Mükemmelliği, Global Satış Ekibi ve İçecekler Stratejik İş Birimi’nde görev alan İsmail Bütün, Nestle İçecek Grubu Genel Müdürü oldu. 

- Nestlé Arjantin’de Arjantin, Uruguay ve Paraguay Bölgeleri’nin Yönetiminden Sorumlu Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapan Felix Allemann, Nestlé Türkiye’nin yeni CEO’su oldu. 

- Shell’in Avrupa ve Avrupa dışındaki organizasyonlarında satış, pazarlama, strateji ve finans alanında çeşitli görevlerde bulunan Felix Faber, Shell & Turcas’ın Yeni CEO’su oldu.

- Media-Saturn CEO’su olarak görev yapan Bülent Gürcan, Teknosa Genel Müdürü oldu. 

- LC Waikiki Mağazacılık Genel Müdürlüğünü üstlenen Yenal Gökyıldırım, Media Markt Türkiye’nin CEO’luğuna atandı.

- Tekfen Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi olan Murat Gigin, Tekfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı oldu. 

- Mercedes-Benz Kore Ltd’nin CEO’luğu yürüten Britta Seeger, Mercedes Benz Türk CEO’su oldu.

- Daha önce Koç Holding, Sabancı Holding ve Çukurova Holding’de yöneticilik yapan Özmen Genç, Elvan grubu CEO’su oldu. 

- Kariyerinde 11 yıl boyunca Ata Holding’in farklı şirketlerinde üst yönetimde görev alan Faruk Işık, 9 yıl aranın ardından Ata Holding CEO’su olarak geri döndü.

- Castrol Bağımsız Devletler Topluluğu, Türkiye ve Orta Asya Bölgesi Direktörlüğü’nü sürdüren Ömer Dormen ayrıca, Castrol’ün Hindistan Genel Müdürlüğü’nün yanı sıra Hindistan ve Güney Asya Bölgesi Direktörlüğü’nü üstlendi.

- Ariston Thermo Group Türkiye Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini sürdüren Mete Zadil, Arzum CEO’su oldu. 

- General Electric (GE)Türkiye’nin İK’dan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Belgin Ertam, GE’nin 169 ülkeden sorumlu Global Organizasyon ve Yetenek Geliştirme Direktörlüğü’ne getirildi.

- Efes Rusya Genel Müdüwrü olarak görev yapmakta olan Robin Goetzsche, Anadolu Efes’teki İçecek Grubu Başkanı ve Anadolu Efes İcra Başkanı (CEO) oldu.

- PepsiCo Asya, Ortadoğu ve Afrika Bölgesi İK Başkanlığı’nı üstlenen Ümran Beba, PepsiCo İnsan Kaynakları Yönetim Hizmetleri ve Operasyonları Başkanı olarak atandı. (Yeni görevine şubat ayında başlayacak.)

Globalde değişen roller
- Sosyal medya platformu Twitter’ın kurucularından Jack Dorsey, Dick Costolo’nun görevi bırakmasının ardından kendi kurduğu şirkete ekim ayından itibaren CEO oldu.

- Google’ın yeni CEO’su Sundar Pichai oldu. Pichai, Ağustos ayında göreve gelmeden önce işletim sistemi Android olmak üzere birçok Google ürününün başındaki kişiydi.

- Volkwagen’da patlak veren emisyon skandalının ardından görevinden ayrılan Martin Winterkorn yerine yeni CEO Matthias Müller oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!