Roger Federer elendi

Güncelleme Tarihi:

Roger Federer elendi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2010 22:09

Teniste sezonun ikinci “Grand Slam” mücadelesi Fransa Açık Tenis Turnuvası'na (Roland Garros), çeyrek final maçlarıyla devam edildi.Tek erkeklerde 5 numaralı seri başı İsveçli Robin Soderling, 1 numaralı seribaşı İsviçreli Roger Federer'i 3-1 yenerek eledi ve yarı finalist oldu.

Haberin Devamı

Son Roland Garros şampiyonu Federer ilk seti 6-2 kazandı. Soderling 2'nci seti 6-3, 3'üncü seti 7-5 alarak setlerde 2-1 öne geçti. 4'üncü seti de 6-4 alan Soderling maçı 3-1 kazandı ve yarı finale adını yazdıran isim oldu. 2 saat 30 dakika süren mücadeleye yağmur nedeniyle bir süre ara verildi.


Maçta Soderling 14, Federer 12 kez “ace” attı. Soderling'in 6 kez çift hata yaptığı maçta Federer 2 kez çift hata yaptı. Karşılaşmada 9 kez servis kırma şansı bulan Soderling, 4 kez rakibinin servisini kırarken, Federer 7 kez bu şansı buldu ve 2 kez Soderling'in servisini kırabildi.


Federer'i eleyen Soderling yarı finalde Çek Tomas Berdych ile mücadele edecek.
Robin Soderling, böylece Fransa Açık'ta üst üste 2 yıl 1 numaralı seri başı tenisçiyi elemiş oldu. İsveçli tenisçi, geçen yıl 1 numaralı seri başı İspanyol Rafael Nadal'ı 47üncü turda elemiş ve finalde Federer'e yenilmişti.
Soderling maçtan sonraki açıklamasında, “Her maçta güveninin daha çok yerine geldiğini ve bugün çok iyi oynadığını” söyledi.

FEDERER'İN REKORLARI

Son 23 “Grand Slam” turnuvasında en az yarı final oynayan Federer, bu kez bunu başaramadı ve bu rekorunu geliştiremedi. Federer, bundan önce en son 2004'te bir “Grand Slam” turnuvasında yarı finale çıkamamış, yine Roland Garros'ta 3 turda Brezilyalı Gustavo Kuerten'e elenmişti.
Federer, elenmesi nedeniyle dünya sıralamasındaki 1 numaralı yerini de kaybetme riskiyle karşı karşıya kaldı. Roland Garros'ta yarı finale çıkan İspanyol Rafael Nadal şampiyon olursa dünya sıralamasında 1 numaraya yükselecek.

Haberin Devamı


Nadal şampiyon olursa Federer ATP klasmanında 1 numarada kalınan hafta rekorunu kırma şansını da en azından şu an için yitirecek. Federer, Haziran ayında da bu klasmanda 1 numarada kalırsa 286 hafta ile ABD'li Pete Sampras'a ait bu rekoru kıracak. Erkeklerde günün diğer çeyrek final maçında 15 numaralı seri başı Çek Tomas Berdych, 11 numaralı seri başı Rus Mikhail Youzhny'yi 6-3, 6-1 ve 6-2'lik setlerle 3-0 ile geçerek yarı finalde Soderling'in rakibi oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!