Lemmy Kilmister, 70 Yaşında Hayata Veda Etti

Güncelleme Tarihi:

Lemmy Kilmister, 70 Yaşında Hayata Veda Etti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2015 12:45

İngiliz heavy metal grubu Motörhead'in kurucusu Lemmy Kilmister öldü. 70 yaşında hayata veda eden bas gitarist, solist ve besteci Lemmy Kilmister'ın gerçek adı Fraser Kilmister'dı.

Haberin Devamı

ABD'nin Los Angeles kentinde yaşayan Kilmister'ın, kanser hastalığı nedeniyle kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği duyuruldu.

'Lemmy' ismiyle tanınan Kilmister, 1975 yılında Motörhead isimli grubu kurmuştu. Kilmister, Ace of Spades gibi klasik haline gelen pek çok esere imza atmıştı.

Motörhead grubuyla birlikte 24 albüm çıkaran Kilmister'ın hayatını konu alan bir de ''Lemmy the Movie'' isimli filmi bulunuyor. Film, 2010 yılında gösterilmişti.

Haberin Devamı

LEMMY KİLMİSTER KİMDİR?

Lemmy, 24 Aralık 1945 tarihinde dünyaya gelen İngiliz müzisyendir.

Motörhead adlı heavy metal grubunun kurucusudur. Köklerine sadık ve her İngiliz gibi gelenekçi olan Lemmy Kilmister, bundan 30 yıl önce oldukça sıradışı olan müzik tarzı ile metal müziğin gelişmesinde önemli katkılar sağlamıştır. Venom, Destruction ve Sodom gibi dünyaca tanından dev isimlerin (Slayer/Metallica/Cronos/Venom, Schmier/Destruction, Tom Angelripper/Sodom) ilham kaynağı olmuştur. ACDC, Black Sabbath, Ramones gibi 1. nesil Rock'N'Roll gruplarından biri olan Motörhead'i kurmuş ve Motörhead adı altında 24 albüm çıkarmıştır. 2010′da çıkmış olan ‘Lemmy the Movie’ filminde kendisi anlatmıştır.

BAKMADAN GEÇME!