Rock star olmak pop star olmaktan daha zevkli

Güncelleme Tarihi:

Rock star olmak pop star olmaktan daha zevkli
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2011 00:00

TNT’de cumartesi akşamları yayınlanan ve Gökhan Özen’in başrolünde oynadığı ‘Yıldız Masalı’nın diğer dizilerden büyük bir farkı var. Çünkü interaktif.

Haberin Devamı

Dizide yer alan Jan Jan adlı grup, Gökhan Özen’in yakında çıkacak single’ı ‘Nereye Kadar’da Özen’le birlikte düet yapıyor. Özen de bu single’la rock müziğe yelken açma sinyali veriyor

Yıldız Masalı projesi nasıl ortaya çıktı?
- Bir buçuk sene öncesine dayanıyor. Dizideki Jan Jan kızlar grubunun seçmeleri dokuz ay sürdü. 700’e yakın kız başvurdu. 300’üyle yüz yüze görüşüldü. Oyunculuk ve müzik yeteneği kadar, hayata ve işe bakış açılarını ve aile yaşantılarını da inceledik. Bu dizinin içinden bir de müzik grubu çıkarmak istedim. Kızlar güzel, oyunculuk yapsın ama başkasının sesiyle şarkı söylemesinler... Bu hafta ortak bir single’ımız çıkıyor.
Dizide nasıl bir karakteri canlandırıyorsunuz?
- Kaya Deren adında bir rock yıldızını. Ama o starlık durumu, evin içinde tipik bir ‘Türk abisi’ formatına dönüşüyor: Kardeşinin her şeyine karışan, kıskanç ve kontrolcü bir aile reisi... Etrafında dolanan üç haylaz kızla uğraşıyor. Biri kız kardeşi, diğerleri de arkadaşları. Kaya bir gün konserine geç kalıyor. Kardeşi ve arkadaşları ondan habersiz yürüttükleri müzik çalışmalarına güvenerek kafalarına peruk takıyor ve tanınmaz bir hale gelip sahneye fırlıyorlar. Bir gecede Türkiye’nin konuştuğu bir kız grubu haline geliyorlar. Kaya da onların peşlerine düşüyor.
Peki Jan Jan’ın anlamı nedir?
- Parlayan, renk ve kimlik değiştirebilen anlamına geliyor. Aslında şöyle bir hikayesi var: Yaklaşık beş ay önce Yıldız Masalı’nın şarkısını bestelerken, tesadüfen Şehrazat aradı. Şarkının bestesini duyunca “Hemen şimdi kalkıp geliyorsun, sözlerini birlikte bitiriyoruz” dedi. Ve o gecenin sabahında Jan Jan ortaya çıktı ve Şehrazat da kızların isim annesi oldu.
Kızların biri esmer, biri sarışın, biri kızıl... Bu özellikle mi yapıldı?
- Tabii. Her zevke, bütün izleyicilere hitap etmesi açısından doğru tercih. Baksana şunlara, şeker gibiler. Her biri başka bir renk. (Gülüyor).
Dizide bir rock şarkıcısını canlandırıyorsunuz. Hatta fotoğraflarınızdan dolayı Teoman’a benzetildiniz. Bu sizi kızdırdı mı?
- Neden kızdırsın ki? Zaten haber çıkana kadar bu benzerlikten haberim yoktu. Çekim sonrası gelen kareler arasından fotoğraflar seçtik. Sonra Teoman’ın resmiyle benimki yan yana basılınca baktım ki gerçekten benziyor. Ama Teoman’ın o pozunu daha önce hiç görmediğim için masumum. Demek içimde gerçek bir rockçı varmış!
Bundan sonra bir rock albüm gelir mi?
- Yeni single’ım ‘Nereye Kadar’ı dinleyen herkes farkı anlayacak. Zaten son yıllarda bestelediğim ‘Resimler&Hayaller’ ve ‘Aslında’ gibi şarkılarımda da poptan pop rock’a doğru bir geçiş sinyali vermiştim. Bundan sonra tarzımla ilgili sürprizler olabilir.
Şarkıda Sezen Aksu’ya ithaf edilmiş bir söz de var...
- Evet, nakaratında “Sezen’den kaybolan yıllar, kaybolmayan hatıralar” diyorum. Sezen Aksu’ya da saygıyla bir selam göndermek istedim. O çok özel ve önemli biri benim için.
Rock star olmakla pop star olmak arasındaki fark ne?
- Rock star olmak daha zevkli. Otokontrol mekanizması yok oluyor birden. Rock’çının kontrolsüzlükleri cool olmakla eşdeğer çünkü. Her türlü rahat oluyorsun anlayacağın.

Haberin Devamı

UZUN VADEDE PLANIM KAMERA ARKASI

Haberin Devamı

Oyunculuk kariyer çizginizin neresinde duruyor?
- Müzik her şeyden önemli. Oyunculuğa 2005’te sadece denemek için başladım. İlk bölümlerde oyunculuğum sıfırdı. Oyuncu koçlarıyla çalışarak artık belli bir çizginin üstüne geçtiğime inanıyorum. Ama doğrusunu istersen, uzun vadede planım kamera arkası.
Büyük bir yönetmen olursanız sanat filmleri mi gişe filmleri mi çekersiniz?
- Festival filmi çekmek istemediğim bir gerçek. Ama olaya sadece gişe odaklı da bakmam. Önümüzdeki birkaç sene yönetmenlik iddiam olmaz ama denemelerim olacak. Günün sonunda ‘Gökhan Özen’ filmi algısı oturabilirse bu beni çok memnun eder.
Dizi projesi kendi şirketiniz Han Medya’nın yeni işi. Han Medya’yı ne zaman kurdunuz?
- Üç sene önce. Eşim Selen’le tanıştıktan sonra da şirket için omuz omuza verdik. Son üç senedir albümlerimin prodüksiyonunu bu şirketten yaptım. ‘Yıldız Masalı’ dizi anlamındaki ilk projemiz. Ama oyuncu olarak yer almayacağım projeler de yapacağız.
Selen Hanım’la şirket içindeki görev dağılımınız nasıl?
- Dizinin senaryo ekibinin başında Selen var. Ama her şeyi ortaklaşa yapmayı tercih ediyoruz. Birbirimizi de yapıcı anlamda eleştirebiliyoruz. Özelimizle işimizi doğru çizgilerle ayırıyoruz. Ben çok şanslı bir adamım. Selen’in desteği en büyük motivasyonum.

Haberin Devamı

SEKSİ GÖRÜNMEK GÜZEL

İnsanın kendini beğenmesinin pozitif yansıdığını düşünüyorum. Bu yüzden kendini fit görmek bir artı. Ciddi anlamda kendine güven veriyor. Bu yüzden, spor hayatımda geniş yer tutuyor. Tabii seksi görünmek de güzel. Zaman zaman kendimi seksi buluyorum.

ÜÇ FARKLI RENKTE JAN JAN KIZLARI

Dans yarışması birincisiyim
NORA TOKHOSEPYAN (21)

İstanbulluyum. Kadir Has Üniversitesi’nde sinema-televizyon okuyorum. 2007’de ‘Benimle Dans Eder Misin’ yarışmasına katıldım ve birinci oldum. Ardından oyunculuğa başladım. Hepimiz dizideki karakterlerimize benziyoruz. Ben biraz daha asi ve hırçınım.

Konservatuvara babaannem yazdırdı
BEREN DEMİRKAYA (20)

İstanbulluyum. 11 yaşında babaannem Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuarı’na yazdırdı. Önce obua sonra yedi yıl klasik gitar çaldım. Müjdat Gezen’in sınavlarına girdim, birinci sınıfta okuyordum. Dizideki karakterim Işıl gibi saf ve sürekli gülen biriyim.

Haberin Devamı

Grubun en disiplinlisi benim
MELİS TÜZÜNGÜÇ (17)

İstanbulluyum. Küçüklüğümden beri hayalim şarkı söylemek ve oyunculuk yapmaktı. Çok doğru bir zamanda bu teklif geldi. Dizide Gökhan Özen’in gözünden bile sakındığı kız kardeşini oynuyorum. Grubun en disiplinlisi ve ayakları yere basanıyım.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!