‘Robotik üniteli eczane’ dönemi

Güncelleme Tarihi:

‘Robotik üniteli eczane’ dönemi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2017 15:59

Eczacılıkta hastaya sunulan danışmanlık hizmetinin artırılabilmesi, yanlış ilaç verilme riskinin sıfırlanması, hızlı hizmet sunumu ve stok kontrolünün sağlanabilmesi amacıyla ‘robotik üniteli eczane’ modelleri hizmete giriyor.

Haberin Devamı

Eczacılık alanında son teknolojiyle oluşturulan ‘robotik üniteli eczane’ modeliyle, ilaçlar artık eczacı tarafından değil, özel bir ünite içine yerleştirilmiş ilaçların bulunduğu stantla bağlantılı bir robotik kol tarafından temin edilerek, eczacıya iletilecek. Gazi Üniversitesi(GÜ) Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlkay Erdoğan Orhan, robotik üniteli eczane örneklerinin yurt dışında uygulamaya girdiğini, Türkiye’de ise henüz çok yeni olduğunu söyledi. Sistem hakkında bilgi veren Orhan, şu bilgileri verdi:

İLACI ROBOTİK KOL GETİRİYOR

“Bu sistem, eczanenin bilgisayarına kuruluyor ve 10 bin kutuya kadar ilaç depolanabiliyor. İçinde ilaçların yer aldığı özel ünite, robotik bir kolla çalışıyor. Bu sistemde eczacı direkt, reçeteyi getiren kişiyi karşılıyor, reçetesini alıyor ve sisteme giriyor. Bu aşamadan sonra, istenilen ilaçlar, eczacı hastaya arkasını dönmeden, hastanın yanından ayrılmadan, hasta ile iletişimini koparmadan, arkada bulunan ünitenin yanındaki robotik kol tarafından, sıfır hatayla toplanarak, eczacının ulaşabileceği bir hazneden eczacıya sunulacak. Eczacı da buradan ilaçları hastaya iletecek.” 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!