Robot resimden yağlıboya tabloya geçti

Güncelleme Tarihi:

Robot resimden yağlıboya tabloya geçti
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2005 02:16

Konya Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü’nde görevli 10 yıllık polis memuru 31 yaşındaki Osman Akşit, doğduğu köye duyduğu hasreti resimlerine taşıdı. 5 yıldan bu yana resim yapan Akşit, 300’ün üzerinde yağlıboya tablo yaptığını, konu olarak köyündeki günlük yaşam ile manzaraları tercih ettiğini söyledi.

1995 yılında polis olan ve çeşitli yerlerde görev yaptıktan sonra Konya’nın Hüyük İlçesi’ndeki karakolda çalışan Osman Akşit, Hüyük’de görevli olduğu sırada yaptığı yağlıboya resimlerle sergi açmaya karar verdi. Hüyük İlçesi’nde açacağı resim sergisi için uygun yer bulamayan Osman Akşit, sergiyi görev yaptığı karakolda açtı. Hüyük’te oturanların büyük ilgi göstermesi üzerine Osman Akşit, resim yapmaya devam etti.

İkinci sergisini Konya’da açan ressam polisin çalışmalarını gören dönemin Konya Emniyet Müdürü Mehmet Aksu, 2002 yılında Akşit’in tayini Konya Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü’ne çıkartıldı. Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü’nde suçluların robot resimlerini çizen Osman Akşit, resim çalışmalarına da aralıksız devam ediyor.

Üçüncü sergisini 2003 yılında yine Konya’da açan ressam polis, İstanbul’da büyük bir sergi düşündüğünü söyledi. Bu güne kadar 300’ün üzerinde resim yaptığını ifade eden Akşit, resim yapmanın pahalı, ama çok zevkli bir hobi olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

‘Sigara içiyordum. Kahve alışkanlığım da vardı. Resim yapmaya başladım. Önce sigarayı bıraktım, kahve alışkanlığım da bitti. Şimdi daha önce sigara için verdiğim para ile boya malzemeleri alıyorum. Kahvelerde geçireceğim vakti de resim yaparak değerlendiriyorum. Ayrıca yaptığım resimlerden elde ettiğim geliri de yine malzeme almak için harcıyorum.’
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!