Roberto Hilbert'e 'evden uzaklaştırma cezası!

Güncelleme Tarihi:

Roberto Hilberte evden uzaklaştırma cezası
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2015 09:54

Türkiye, her yıl yüzlerce can kaybına neden olan 'kadına yönelik şiddetin' şiddetin önüne geçemezken Almanya'dan dikkat çeken bir haber geldi. 2010-13 yılları arasında Beşiktaş'ta forma giyen Alman futbolcu Roberto Hilbert'e, eşi ile arasında geçen şiddetli tartışmanın ardından 10 gün evden uzaklaştırma cezası verildi. Polis, Hilbert'in ev anahtarlarına dahi anında el koydu.

Haberin Devamı

Türkiye'de kadına yönelik şiddet her yıl çok sayıda kadının ölümüne neden oluyor. Cezaların caydırıcı olmadığı ve polisin şiddet gösteren erkeklere yönelik yeterli mücadelede bulunmadığı sıkça dile getirilen eleştiriler arasında bulunuyor. Yargılama sürecinde görülen 'iyi hal indirimleri' de şiddet ölen kadınların yakınlarını ve şiddet mağdurlarını isyan noktasına getiriyor.

Türkiye henüz kadına yönelik şiddetin önüne geçemezken Almanya'dan dikkat çekici bir haber geldi.

Beşiktaş'tan ayrıldıktan sonra Almanya 1. Ligi ekiplerinden Bayer Leverkusen'e transfer olan Roberto Hilbert'in komşuları, dün öğle saatlerinde polisi arayarak, ünlü futbolcunun evinden büyük gürültü geldiğini bildirdi.

Polis bunun üzerine 10 yıllık eşi Saba ile yüksek sesle tartışan Roberto Hilbert'in evine geldi. Tarafları sakinleştirip dinledikten sonra da Alman futbolcunun 10 gün eve gelmesi yasaklandı. Polis, Roberto Hilbert'te bulunan evin anahtarlarını da aldı.

Haberin Devamı

Bugüne kadar örnek bir çift olarak gösterilen Saba ile Roberto Hilbert, olayı doğruladılar. 31 yaşındaki futbolcu, "Evet böyle bir olay oldu. Ama bu bizim özelimiz. Sadece şunu söyleyebilirim, karıma vurmadım" dedi.

Roberto Hilberte evden uzaklaştırma cezası

Alman sağ bek Roberto Hilbert, 2010-13 yılları arasında Beşiktaş'ta forma giydi. Yıldız oyuncu daha sonra para konusunda yönetimle anlaşamadığı için siyah beyazlı takımdan ayrılıp Bayer Leverkusen'e gitti.

Saba Hilbert de, "Çok yüksek sesli bir atışmamız oldu. Ama Roberto el kaldırmadı. Fazla büyütmemek lazım" açıklamasını yaptı.

Roberto Hilberte evden uzaklaştırma cezası

Eritre asıllı Saba Hilbert, 5 yaşındayken annesi ve iki kardeşiyle ülkesindeki iç savaştan kaçarak Almanya'ya geldi. 10 yıl önce evlenen çift, birini evlat edindikleri dört çocuk sahibi.

Roberto Hilberte evden uzaklaştırma cezası


.

BAKMADAN GEÇME!