Roberto Cavalli izdihamı 3 Türk kızıyla haber oldu

Güncelleme Tarihi:

Roberto Cavalli izdihamı 3 Türk kızıyla haber oldu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2007 00:00

Roberto Cavalli’nin dünyanın üçüncü büyük moda perakende devi H&M için yaptığı koleksiyon kapış kapış satıldı.

H&M’in Oxford Circus’ta bulunan dev mağazasının önünde sabah erken saatlerden itibaren oluşturulan kuyrukta üç Türk kızı da yer aldı. Zeynep Tuna, Çiğdem Keleş ve Gamze Keles, Reuters haber ajansına sabah 7’de kuyruğa girdiklerini söyledi.

İTALYA’dan çıkan son dahi tasarımcılar arasında gösterilen Roberto Cavalli’nin dünyanın üçüncü büyük moda perakende devi H&M için yaptığı koleksiyon kapış kapış satıldı. H&M’in Oxford Circus’ta bulunan dev mağazasının önünde sabah erken saatlerden itibaren oluşturulan kuyrukta üç Türk kızı da yer aldı. Zeynep Tuna, Çiğdem Keleş ve Gamze Keles, Reuters haber ajansına saban 7’de kuyruğa girdiklerini söyledi. Paris Hilton gibi tüm dünyanın yakından tanıdığı simaların giydiği "king of animal prints" (hayvan desenleri kralı) koleksiyonunun parçaları ulaşılabilir fiyatlarla tüketiciye sunulunca, İstanbul’da Media Markt açılışında yaşanana benzer bir izdiham oluştu.

CAVALLI İÇİN DEĞER: Leopar desenli maksi elbiseler ve altın renginde çantalarla aynı görünmeyi önemsemeyeceklerini Reuters’e söyleyen üç Türk kızı, Cavalli için uzun kuyruklar oluşturmaya değeceğini belirtti. Reuters, mağazadaki diğer müşterilerle bin dolar değerindeki elbiseleri kapabilmek için savaşan Çiğdem Keleş’in "Bunu sadece Cavalli için yapardık. Onu çok seviyoruz" dediğini aktardı.

RUGBY MAÇI GİBİ: Londra mağazasındaki satış sorumlularından biri, kapılar açıldığında yüzlerce insanın kapı önünde ve basamaklarda oturur durumda olduğunu söyledi. "Biraz ürkütücü bir manzaraydı" diyen satış sorumlusu ucuza Cavalli almaya çalışanların durumunu Rugby maçlarındaki top kapma yarışına benzetti.

NEW YORK’TA DA KUYRUK: New York’taki en büyük H&M mağazasının önünde ise 100 kadar kişi geceyi kuyrukta geçirdi ve leopar desenli ve altın rengindeki Cavalli tasarımlarını ucuza alabilmek için bekledi. Bronz rengindeki plili gece elbisesi 299 Euro’luk (438 dolar) değeriyle H&M’de satılan en pahalı parça oldu. Aynı elbise Cavalli’nin kendi modaevinde ise 2 bin Euro fiyatla satılıyor.

4 DERECEDE BEKLEDİLER: New York’ta gece hava sıcaklığı 4 dereceye kadar düşmüş olmasına rağmen, Cavalli hayranları kuyruk oluşturmaktan geri durmadı. 24 yaşındaki Francis Stewart, 12 yaşındaki kuzeni Margaret Baldwin ile 4 derecelik havaya aldırmadan, geceyi Fifth Avenue’de geçirdi. Stewart titreyerek Reuters’a "Cavalli’nin desenlerine ve elbiselerine bayılıyorum. Bu fırsatı kaçıramazdım. Sabah 5’e kadar çok fazla üşümedim" dedi.

KÁRINI ARTIRIR: Bernstein Research şirketinde çalışan analist Luca Solca, H&M’in yıl sonu performansının çok güçlü olmasını beklediğini söyledi. Solca, Cavalli koleksiyonunun ve online satışların şirketin kárlılığını büyük ölçüde artırmasını beklediğini belirtti. H&M’in Stockholm’deki merkezinde görev yapan sözcü Kristina Stenvinkel ise bunun bütün pazarlarda başarı getirdiğini açıkladı.

En büyük üçüncü moda perakendecisi

H&M, Zara markasının da sahibi olan İspanyol Inditex ve Amerikalı Gap Inc’ten sonra dünyanın en büyük moda perakendecisi konumunda. 60 yıldır faaliyet gösteren H&M, 2007’nin üçüncü çeyreğinde vergi öncesi kárında yüzde 17’lik artış yakalayarak 674 milyon doları gördü. Hızlı modanın önde gelen markalarından H&M, üretemini Romanya, Çin ve Türkiye’de gerçekleştiriyor. Cavalli ise kendi ülkesi İtalya’da üretimden taviz vermiyor.

H&M temmuz ayında Türkiye’ye geliyor

İSVEÇLİ H&M yakın zamanda Türkiye pazarına da girecek. 2008’de kalkacak olan kotalar yüzünden Türkiye’ye girişi uzayan markanın yeri, Türkiye’nin en büyük alışveriş merkezi projelerinden İstinyePark’ta ayrıldı. H&M Temmuz 2008’de ilk mağazasını açana kadar İstinyePark, markaya ayırdığı alanı otomobil müzesi olarak değerlendiriyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!