Roberto Carlos sözleşme imzaladı

Güncelleme Tarihi:

Roberto Carlos sözleşme imzaladı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2013 15:03

Sivasspor Teknik Direktörlüğü görevine getirilen Brezilyalı futbol efsanesi Roberto Carlos, 4 Eylül Stadı'nda düzenlenen törenle 2 yıllık sözleşmeye imza attı.

Haberin Devamı

Taraftarın 'Şampiyon yap bizi' tezahüratları üzerine Carlos, "Yapacağım, hep birlikte yapacağız" dedi. Rusya'nın Anzi takımında sportif direktör ve yardımcı antrenör olarak görev yaparken Sivasspor'un yaptığı girişimler sonucunda teknik direktörlük görevine getirdiği Roberto Carlos için bugün Sivas 4 Eylül Stadı'nda imza töreni düzenlendi. İmza törenine Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz ve yönetim kurulu üyeleri de hazır bulundu. İmza töreni için binlerce Sivasspor taraftarı da 4 Eylül Stadı'nın protokol tribününü doldurdu. Sivasspor'un yeni sezonda teknik ekibinde görev yapacak olan kaleci antrenörü Murat Göksu, yardımcı Antrenör Sefer Yılmaz, Cesar Domingos ile Sportif Direktör Murat Erdoğan tek tek stada çağırılarak taraftarlara dağıtıldı. Stadı dolduran yaklaşık 5 bin Sivasspor taraftarı Roberto Carlos ve ekibine açtıkları pankart ve tezahüratlarla büyük sevgi gösterisinde bulundu.

İMZA TÖRENİNDEN MUHTEŞEM KARELER

İmza töreni sırasında heyecanlı olduğu gözlenen Başkan Mecnun Otyakmaz, "İlk günkü gibi heyecanlayım. İnşallah dünya starının bu şehre gelmesiyle birlikte başarılara imza atacağız" diye konuştu.

Yardımcı antrenörler de tek tek sırayla kısa konuşma yaparak taraftarı selamladı. Daha sonra sevgi gösterileri arasında mikrofonu alan Sivasspor Teknik Direktörü Roberto Carlos, Türkçe olarak 'Teşekkürler' diyerek sözlerine başladı. Carlos, hayatının en önemli anlarından birini yaşadığını belirterek, "Çünkü kariyerimdeki en önemli başlangıçlardan biri olacak. Onun için burada olmaktan mutluluk duyuyorum. Öncelikle başkanımıza teşekkür ediyorum bana bu şansı verdiği için. Taraftarlarımız bizi çok iyi karşıladı. Onlara da ayrı yarı teşekkür ediyorum. Bu bir ekip işidir. Hedeflerimiz gerçekten büyük. Stadı her maçta dolu isterim. Biz sahada başarıyı getirmek için mücadele ederken siz de burada maçları canlı bir şekilde seyredin, şahit olun isterim. Bundan sonra çok daha sık görüşeceğiz" dedi. Taraftarların, 'Şampiyon yap bizi Roberto Carlos' tezahüratlarına ise, 'Yapacağım, hep birlikte yapacağız' sözleri ile karşılık verdi.
Carlos daha sonra Başkan Mecnun Otyakmaz ile birlikte kendisini 2 yıllığına Sivassporlu yapan sözleşmeye imza attı. İmza törenin ardından mikrofonlara kısa bir değerlendirme yapan Carlos, "Burda olmaktan gurur duyuyorum. Çok iyi çalışma yapacağız burada ve yukarılara doğru çıkacağız" ifadelerini kullandı.
Sözleşme törenin ardından tribünleri selamlayan Roberto Carlos, Başkan Mecnun Otyakmaz ile birlikte tribünlere futbol topu ve forma fırlattı.

ROBERTO CARLOS'UN KARİYERİ

1973 yılında Sao Paulo'da dünyeye gelen ve futbola ilk adımı 1993'da Sao Paulo bölgesi takımlarından Palmeiras'ta atan Carlos, ülkesindeki Palmeiras takımında yıldızı parladıktan sonra milli takıma çağırıldı. Ardından İtalyan takımı Inter Milan'a transfer oldu.. 1996 yılında Real Madrid'e transfer olmuş Carlos 2007 yılına kadar takımının formasını giydi. 2007 yılında Türkiye'den Fenerbahçe'ye transfer olan Carlos, Fenerbahçe'deki ilk golünü Fenerbahçe-Sivasspor maçında kafayla attı. Türkiye'deki kariyerini 2010'da tamamlayan Roberto Carlos ara transer döneminde Brezilya'nın Corinthians takımına transfer oldu. Corinthians'la sözleşmesini karşılıklı olarak fesheden Roberto Carlos, daha sonra Rusya'ya bağlı Dağıstan takımı olan Anzhi Mahaçkale'ye transfer oldu. 2011-2012 sezon ortasında futbolu bırakma kararı alan Roberto Carlos Anzhi'nin sportif direktörü olarak çalıştı. Tecrübeli futbol adamı Sivasspor kulübünün yaptığı teklifi kabul ederek Sivasspor teknik direktörü oldu.
Carlos 125 kez formasını giydiği Brezilya Milli takımında 11 gole imzasını attı. 1997 ve 2002 yıllarında FIFA'nın dünyada yılın futbolcusu yarışmasında ikincilik ödülü aldı, 2002 ve 2003 yıllarında ise UEFA tarafından en iyi defans oyuncusu ödülünü kazandı. 2008 yılında ise altın ayakkabı ödülünün sahibi oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!