"Roadshow Voleybol" yola çıktı

Güncelleme Tarihi:

Roadshow Voleybol yola çıktı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2014 13:56

Çocukları voleybolla tanıştırmak ve çocukların başlangıç eğitimini en doğru şekilde alabilmesi için Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) ile Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) ortaklığında oluşturulan Roadshow Voleybol Projesi, basın toplantısıyla tanıtıldı.

Haberin Devamı

TVF Başkanı Özkan Mutlugil, TVF Başkent Salonu'ndaki toplantının açılış konuşmasıda, projenin özellikle olimpiyatlara katılmak ve uluslararası alanda kalıcı, sürdürülebilir başarılar elde etmek isteyen federasyonları için çok önemli olduğunu vurgulayarak, "Proje kapsamında 9 ilde ücretsiz seminerler verilecek. Beden eğitimi ve sınıf öğretmenleri, antrenörler ile yeni başlayanlar için basit egzersizlerle eğitim verilecek. Temel teknik ve taktikler öğretilecek" dedi.

Köln Spor Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve Uluslararası Voleybol Federasyonu'nun (FIVB) üst düzey antrenör eğitmeni olan Athanasisos Papageorgiou'nun 6 haftalık eğitim için Türkiye'ye geldiğini belirten Mutlugil, şöyle devam etti: "Gazi Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve FIVB Eğitmeni Dr. Cengiz Akarçeşme ile birlikte tüm tecrübelerini, son temel eğitim tekniklerini, Anadolu'nun 9 kentinde, katılımcılarla paylaşacaklar. Proje, Mersin'de başlayacak, Malatya, Şanlıurfa, Sakarya, Bursa, Muğla, Tekirdağ, Artvin ve Samsun'da devam edecek. İkişer günlük eğitimlerin ardından katılımcı öğretmenlere 1 adet mini voleybol seti ve 2 adet top, antrenörlere ise 2 adet top hediye ederek bundan sonraki çalışmalarına katkı sağlamaya çalışacağız. Bu proje, özellikle olimpiyatlara katılmak ve uluslararası alanda kalıcı, sürdürülebilir başarılar elde etmek isteyen federasyonumuz için çok önemli." Mutlugil, bu tür projelerin kolay gerçekleşmediğine de dikkati çekerek, desteklerinden dolayı TMOK'a teşekkür etti.

Haberin Devamı


"Bu proje takdire şayan bir başlangıç"

TMOK Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Keten ise projenin Türk voleyboluna bir ışık gibi doğmasını temenni ederek, "TMOK olarak kuruluşumuzun temel ilkelerinin ilk maddesinin esaslarına uygun olarak sporu tabandan gençlere ve daha üst seviyelere çıkarmak, olimpik ruha uygun olarak uluslararası başarıyı ve başarının devamını sağlamak açısından bu proje takdire şayan bir başlangıçtır" ifadesini kullandı.

TMOK olarak bu ve benzer projeleri destekleme kararını çok önceden aldıklarını belirten Keten, "TVF böyle bir projeyle gelince çok mutlu olduk ve destekleme kararı aldık. Başkanımız Uğur Erdener ve yönetim kurulumuzun Uluslararası Olimpiyat Komitesi ile yaptığı işbirliği çerçevesinde projeye yaklaşık 50 bin lira destek sağlıyoruz. Bu tür projeleri sürekli destekleme ilkesini benimseyen bir yönetim olarak Roadshow Voleybol'un, sadece bu yılla sınırlı kalmasını istemiyoruz" diye konuştu.

Haberin Devamı


"TVF, İsviçre saati gibi çalışıyor"

FIVB üst düzey antrenör eğitmeni Papageorgiou, konuşmasına Türkçe "Günaydın ve selamünaleyküm" diyerek başladı. TVF ve TMOK'u "harika bir projeyi hayata geçirdikleri" için teşekkür eden Papageorgiou, şunları söyledi:

"1. kademe antrenörlük kursu ve ardından daha da önemli bulduğum proje eğitmenliği için bana verdiğiniz görevlerden dolayı da ayrıca teşekkür ediyorum. TVF'nin organizasyon anlamındaki başarısını zaten biliyoruz. TVF, İsviçre saati gibi çalışıyor, bir saniye bile aksamıyor. TMOK'un da TVF ile gurur duyduğunu biliyorum. Tüm ulusal federasyonlar, sahip olduğunuz tesisler nedeniyle kıskançlık duyuyor olsa gerek. Bu tesislerin, voleybolun daha da gelişmesi için
FIVB organizasyonlarında kullanılmasıyla ilgili fikirlerimiz var. Üç gün önce
çok sevindirici bir haber aldım. Projenin başlangıç ili Mersin'de, kurslara 70 kişi başvurmuş. Diğer illerde de katılımcı sayısının bu kadar yüksek olmasını diliyorum. Cengiz Akarçeşme ile daha önceki projelerde çok uyumlu çalıştık. Bu da başarımızın devam edeceğine bir işaret."

Haberin Devamı

Toplantıya, TVF Başkan Vekili Mehmet Akif Üstündağ ile yönetim kurulu üyesi Ahmet Göksu da katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!