Rize’nin 136 yıllık hayali gerçekleşiyor, Ovit tünelinde ışık görünüyor (2)

Güncelleme Tarihi:

Rize’nin 136 yıllık hayali gerçekleşiyor, Ovit tünelinde ışık görünüyor (2)
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2016 14:50

Rize’nin 136 yıllık hayali gerçekleşiyor, Ovit tünelinde ışık görünüyor (2)

Haberin Devamı

RİZE VALİSİ BEKTAŞ: OVİT’TE BÜYÜK BİR HAYAL GERÇEKLEŞİYOR
Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Ovit Tüneli projesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Ovit Tüneli'nin sadece Rize'nin değil, Türkiye'nin başarmak istediği en önemli projelerinden biri olduğunu ifade eden Vali Bektaş, tünelde ışık görülme anını Cuma günü Başbakan Binali Yıldırım'la birlikte yaşayacaklarını belirterek şunları söyledi:
"Ovit Dağı, 880 metre alttan geçen 14.3 kilometrelik tünelle delindi. Gerçekten büyük bir hayal gerçekleşiyor. O tünelin getirilerinden dolayı beklentilerimiz oldukça yüksek. Erzurum ve Rize'nin bölgesel problemleri arkaya atılmış oluyor. Bütün altyapılarımızı hazırlamamız lazım. Doğu Karadeniz ve Erzurum değil, aslında hedef İran'dır. İran'ın Karadeniz’e bağlantısıdır." 
Başbakan Binali Yıldırım'ın Erzincan'da açıkladığı Karadeniz Bölgesi'ndeki demiryolu hattı projesine de değinen Vali Bektaş, "Karadeniz Bölgesi'ndeki demiryolu hattı projesi de çok önemli. Tarifi mümkün değil. Bu da bu bölge için Ovit Tüneli gibi büyük bir hayaldir. Batum, Erzurum ve Samsun'da var. Bu bölge demiryolu ve ulaşım açısından kör bir nokta gibi. Önce Karadeniz Sahil Yolu yapıldı. Ciddi bir açılım sağlandı. Rize-Artvin Havalimanı da başlıyor. Bu da ayrı bir açılım getirecek" dedi.  

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!