Rize’de turizm haftası etkinlikleri başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Rize’de turizm haftası etkinlikleri başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2017 11:56

Rize’de turizm haftası etkinlikleri başlıyor

Haberin Devamı

Muhammet KAÇAR/RİZE, (DHA) – RİZE’de, Turizm Haftası dolayısıyla yarışmalar, rafting gösterileri ve doğa gezilerinin yer aldığı bir dizi etkinlik düzenlenecek.

Konuyla ilgili olarak Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Kültür ve Turizm İl Müdürü İsmail Hocaoğlu, Rizem Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Ramazan Aydoğan ve Yönetim Kurulu üyelerinin katılımı ile basın toplantısı düzenlendi. Green Otel'de düzenlenen toplantıda konuşan ve Turizm Haftası etkinlikleri ile ilgili bilgiler veren Rize Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu, her yıl 15- 22 Nisan tarihleri arasında kutlanan etkinliklerin bu yıl referandum dolaysıyla 18 Nisan tarihinde başlayacağını açıkladı. Hocaoğlu, “Bu yıl yapılacak olan etkinliklerimizde yeni destinasyon alanlarını da programlarımıza entegre ettik. Etkinliklerimizde bu sene bir yöresel yemek yarışması da olacak. Geziler ve fotoğraf sergisi gibi organizasyonlarla dolu dolu bir turizm haftasını kutlayacağız” dedi.

Rizem Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Ramazan Aydoğan’da, son yıllarda yerli ve yabancı binlerce turisti kentte ağırladıklarını belirterek, misafirleri en iyi şekilde ağırlamaları gerektiğini anlattı, “Bir turist bin turist getirir mantığı ile hareket etmeliyiz” dedi.
 

VALİ BEKTAŞ: CİDDİ BİR TURİZM ÇEŞİTLİLİĞİMİZ VAR

Turizmde Rize’nin ciddi bir potansiyeli olduğunu ifade eden Vali Erdoğan Bektaş ise, bölgenin tanıtıma ihtiyacı olmadığını belirterek şunları söyledi.

“ Her geçen gün tanıtım mecraları, alanları değişip gelişiyor. Tanıtmak başlı başına yeterli değil. Tanıttığınız ürünü satabilmeniz gerekli. Dolayısıyla ortada güzel bir ürün olması lazım. Bu sefer yine iş bize düşüyor. Gelen turiste güzel bir ürün sunabiliyor muyuz? Alt yapıyı, istediği üst yapıyı,  gelenekleri, alışveriş imkanlarını sunabiliyor muyuz? Bunara bakıldığında eksiklerimizin olduğunu görüyoruz. Bunun için hep beraber daha profesyonel çalışmalar yapmalıyız.”


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!