Rize’de öğrenci yurt binasında yangın denetimi

Güncelleme Tarihi:

Rize’de öğrenci yurt binasında yangın denetimi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2016 11:30

Rize’de öğrenci yurt binasında yangın denetimi

Haberin Devamı

Muhammet KAÇAR/RİZE, (DHA) – RİZE’de 22 ilden 180’i yatılı 354 öğrencisi bulunan Sosyal Bilimler Lisesi’nde Okul Aile Birliği’nin talebi üzerine Rize Belediyesi İtfaiye ekiplerince yangın müdahale sistemleri denetlendi.

Merkeze bağlı Pazarköy Köyü’nde yer alan Sosyal Bilimler Lisesi’nin Okul Aile Birliği, Adana’nın Aladağ İlçesi’nde 11 öğrenci ve 1 yurt görevlisinin hayatını kaybettiği yangın faciası sonrası yurt ve okul binasının yangın tertibatlarının denetlenmesi için Rize Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’ne başvurdu. Okula gelen uzman ekipler 180 öğrencinin kaldığı kız ve erkek yurt binasında incelemelerde bulundu. Yangın söndürme sistemleri ile yangın merdiveni ve tahliye alanlarını denetleyen ekipler ardından da yangın söndürme sistemlerini inceledi. Denetimlerde genel olarak yangın söndürme sistemlerinin yer aldığı yurt ve okul binasında olumsuz bir durumla karşılaşılmadı.

Öte yandan Rize Valiliği'nin de, il genelindeki tüm özel ve devlet yurtlarının yangın sistemlerinin denetlenmesi için talimat verdiği ve önümüzdeki haftadan itibaren denetimlerin başlayacağı öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!