Rize’de ilk kodlama eğitim laboratuarı açıldı

Güncelleme Tarihi:

Rize’de ilk kodlama eğitim laboratuarı açıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2017 18:05

Rize’de ilk kodlama eğitim laboratuarı açıldı

Haberin Devamı

Muhammet KAÇAR/DEREPAZARI, (Rize), (DHA) – RİZE’de, bilgisayar programlarının yapılmasını amaçlayan eğitim olarak bilinen ‘Kodlama Eğitimi Projesi' kapsamında oluşturulan ilk bilgisayar atölyesi törenle açıldı.

Derepazarı Ali Rıza Yılmaz Ortaokulu’ndaki törene Vali Erdoğan Bektaş, Derepazarı Kaymakam’ı Selçuk Köksal, Derepazarı Belediye Başkanı Yakup Samangül, Rize Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Kalender davetliler katıldı. Kodlama laboratuarı açılışında konuşan Vali Bektaş, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından ortaokul 5 ve 6’ıncı sınıflarda zorunlu ders olarak okutulmasını istediği kodlama eğitimi ile ilgili henüz Milli Eğitim Bakanlığı’nın çalışma başlatmadığını ancak Rize’de bu projeyi başlattıklarını söyledi. Kodlama eğitim için kendilerine okullarda gerekli bilgisayar alt yapısını devlet bütçesi dışından karşılamaya çalıştıklarını ifade eden Vali Bektaş, şunları söyledi:

“12 ilçe merkezindeki hedef okullarımızda bilgisayar alt yapısı kuruldu. Biz bunu projelerimize inanan öğrencilerimiz, velilerimiz, öğretmenlerimiz ve okul idarecilerimiz sayesinde yaptık. Gerçekte bize katkıları oldu. Okullarla veliler bir araya geldi ve bir hedefte buluştuk. Biz mahalli katkılarla ve kodlama ekibimizin özel çabaları ile bu işi başarı ile sürdürüyoruz. Bütün ortaokulların 5 ve 6’ıncı sınıflarında bilişim derslerini vesile ederek biz çocuklarımıza tüm okullarda kodlama eğitimi veriyoruz.”

Kodlama eğitimi ile ilgili bilgiler veren Vali Bektaş, yeniçağın mantığı olan kodlamaya dünyada büyük önem verildiğini belirterek, “Gelecek yıllarda bütün okullarımıza bu eğitimler ders haline dönüşecek. Kodlama hayatımızın birçok sahasında karşılaştığımız bilgisayar programlarının yapılması için verilen eğitim demek. Analitik düşünme yeteneğinin gelişmesi demek. Bu yeni dönemde eğer kurucu, senaryo yazıcı olacaksak bu işin ucundan tutmak zorundayız. Yoksa kodlama bilenlerin yaptığı programların uygulayıcı olmaktan öteye gidemeyiz. Bize yakışanı yapmaya çalışıyoruz” dedi.

Vali Bektaş, okuldaki bilgisayar laboratuarının oluşturulmasına katkı sağlayan hayırsever işadamı Yusuf Yurtvermez’e plaket verdi, kurdele keserek açılışını yaptığı laboratuarı gezdi, öğrencilerden bilgi aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!