Rize'de Eğitime Nitelik Kazandırma Projesi

Güncelleme Tarihi:

Rizede Eğitime Nitelik Kazandırma Projesi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2014 11:59

- Rize Valisi Yazıcı: " Renk projesi sadece okuma saatiyle ilgili bir proje değil. Bizim bir sinerji yaratmamız ve bu kentteki eğitim seviyesini biraz daha yukarılara çıkartmamız gerek"

Haberin Devamı

RİZE (AA) - Rize'de görev yapan basın mensupları, Eğitime Nitelik Kazandırma (RENK) Projesi'ne kitap okuyarak destek verdi.

Rize Valisi Ersin Yazıcı, Vali Yardımcısı Mehmet Özer, Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş ve basın mensuplarıyla Fatih Anadolu Lisesi'ni ziyaret ederek RENK Projesi kapsamında öğrencilerle kitap okudu.

Yazıcı, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, okullar açıldığı ilk günden bugüne kadar en az bir okula gittiği belirterek, "Ağırlıklı olarak ilkokul ve ortaokulları dolaştık. Liselerimiz de ziyaret ediyoruz" dedi.

Hep birlikte Rize'de eğitimle ilgili seferberlik başlattıklarını ifade eden Yazıcı, "Okuma saatlerine gelme suretiyle okulları dolaşıyoruz. Renk projesi sadece okuma saatiyle ilgili bir proje değil. Bizim bir sinerji yaratmamız ve bu kentteki eğitim seviyesini biraz daha yukarılara çıkartmamız gerek. Hedefimiz ve amacımız o. Bu amacıda gerçekleştirmek içinde vali olarak takip ve denetime devam edeceğim" diye konuştu.

Haberin Devamı

Yazıcı, eğitimin her şeyin başı olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

"Eğitim olmadan hiç bir şey olmuyor. Paranın, zenginliğin bir önemi yok. Kalifiyeli eleman ve insanlarınız yoksa hiçbir şeyi ne düzgün yönetebilirsiniz ne de yapabilirsiniz. Para ve diğer unsurlar tamamlayıcı unsurlardır. Önce kalifiyeli insan lazım. Bunu da öğretmenlerimiz yetiştirecek. Kentin bütün protokolu okuma saatlerine katıldı. Bugün de basın mensuplarımız katıldı. Bu kampanyaya kentteki herkes katılıyor. Herkes bu işin olmasını istiyor. Hep birlikte eğitimde bir şeyler yapmanın arzusundayız."

Bir televizyonda sunuculuk yapan Neşe Yelken ise Rize Valisi Ersin Yazıcı'nın himayelerinde başlatılan Renk Projesi'nin çok güzel bir proje olduğunu belirterek, "Bu Renk projesini çok önemsiyoruz. Bugün bizde basın mensupları olarak öğrencilerle birlikte kitap okuyarak bu projeye destek verdik" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!