Rize’de çocuk istismarına tepki

Güncelleme Tarihi:

Rize’de çocuk istismarına tepki
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2018 16:56

Rize’de çocuk istismarına tepki

Haberin Devamı

Arzu ERBAŞ/ÇAYELİ(Rize),(DHA)-RİZE’nin Çayeli ilçesinde vatandaşlar, ülkede son günlerde artan çocuk istismarı ve çocuk cinayetlerine tepki gösterdi.

İlçenin Hacıbaş Merkez eski Camii önünde toplanan kalabalık ellerindeki dövizlerle sıkça yaşanan çocuklara karşı yapılan cinsel istismar ve taciz olaylarını yaptıkları açıklamayla protesto etti, yaşananları kınadı. ‘Bana dokunanı görmezden gelme’ yazılı dövizleri taşıyan çocukların da katıldığı gösteride kalabalık adına konuşan AK Parti Çayeli İlçe Başkanı İshak Karahan, birlik ve beraberlik vurgusu yaptı, çocuklara sahip çıkmanın bir yolunun bulunmasını istedi. Karahan, “Türkiye çok kısa bir süre önce hunharca katledilen 2 evladımıza ağlıyor günlerdir. Leyla ve Eylül daha önce aynı şekilde yaşam hakkı ellerinden alınan belki binlerce çocuktan sadece ikisi. Onlar masum, onlar günahsız, onlar yüce yaratanın bizlere emanetleri. Çocuk istismarı ve çocuk cinayetleri öyle birilerinin yapmaya niyetlendiği gibi siyasi istismar konusu yapılıp, buralardan meşru şekillerde elde edemedikleri kazanımları devşirebilecekleri bir konu değildir” dedi.

‘BU ÇOCUKLAR HEPİMİZİN’

Vahşet olarak nitelendirdiği olaylara kol kola girerek karşı durulması gerektiğini de vurgulayan Karahan, “Bu çocuklar hepimizin. Allah muhafaza bir gün o ekranda ‘Ne olur kızıma süt verin, o yemek yiyemiyor, sadece süt içebiliyor’ diye yalvaran Eylül’ün annesinin yerinde siz olabilirsiniz. Eğer lanet okuyacaksak bu vahşete birlik içinde, merhametle ve samimi bir şekilde kol kola girerek karşı durmalıyız. Fikir ayrılıklarını bir yana bırakarak, bu konu özelinde çocuklarımıza sahip çıkmanın bir yolunu bulmak zorundayız. Anne babaların çocuklarını okula veya sokağa oyun oynamaya gönderirken endişe duymayacakları bir toplum yaratmak en önemli önceliğimiz olmalıdır” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!