Rize’de Çay Çarşısı kuruluyor

Güncelleme Tarihi:

Rize’de Çay Çarşısı kuruluyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2016 14:55

Rize’de Çay Çarşısı kuruluyor

Haberin Devamı

Muhammet KAÇAR/RİZE, (DHA) – RİZE Ticaret Borsası (RTB) Başkanı Mehmet Erdoğan, Çay Çarşısı Projesi için belediyenin 1046 metre kare alanı tahsis ettiğini açıkladı.

RTB Aylık Olağan Meclis Toplantısı,

Meclis Başkanı Resul Okumuş başkanlığında RTB Olağan Meclis Toplantısı'nda ülke ve çay sektörünün ekonomik durumu değerlendirildi, 2016 yılı yaş çay laboratuvar istatistik verileri ele alındı. RTB Meclis Başkanı Resul Okumuş, Kasım ayı sonu itibariyle 2016 yılı toplam yaş çay alım miktarının 1 milyon 274 bin 180 kilogram olarak gerçekleştiğini açıkladı.

RTB Başkanı Mehmet Erdoğan’da, Çay Çarşısı Projesi için yer tahsisi yapıldığı belirterek, “Rize Belediyesi’yle yapılan ikili görüşmeler sonucunda Çay Çarşısı Projesi için Valiliğin karşısında, itfaiyenin yanında 1046 metrekare alan tahsis edildi. Bu alanda yapılacak Çay Çarşısı’nın projesini Kasım ayının başında projelendirmeye başladık. En kısa zamanda inşaata başlamayı planlıyoruz. Çayda topraktan başlayıp bardağa gelinceye kadar geçen süreci anlatacak proje sosyal yaşam alanı ve çay tanıtım merkezi olacak, çayımıza ve Rize’mize değer katacak. Artık ilimize gelen turistlerin kaliteli Rize çayını alabilecekleri, kültürümüzü tanıtabileceğimiz ve iyi vakit geçirebilecekleri bir sosyal yaşam alanı oluşacak. Rize’yi marka kent yapacak bu projenin ülkemize, bölgemize ve ilimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!