Rize'de Aksoy, Esnaf Odalar Birliği'ne adaylığını açıkladı

Güncelleme Tarihi:

Rizede Aksoy, Esnaf Odalar Birliğine adaylığını açıkladı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2018 12:43

Rize'de Aksoy, Esnaf Odalar Birliği'ne adaylığını açıkladı

Haberin Devamı

Aytekin KALENDER/RİZE, (DHA) - RİZE, Elektrikçiler ve Elektronikçiler Esnaf Odası Başkanı Güven Aksoy, Rize Esnaf Odalar Birliği Başkanlığına aday olduğunu açıkladı.    

Rize’de bir restoranda yapılan açıklamaya Rize ve ilçelerinde faaliyette olan 26 esnaf oda başkanının 20’si katıldı. Elektrikçiler ve Elektronikçiler Esnaf Odası Başkanı Güven Aksoy yaptığı açıklamada, uzun yıllar boyunca Rize’de oda ve diğer sivil toplum örgütlerinde bölgeye hizmet etmek için var güçleriyle çalıştıklarını belirtti. Aksoy, "Bugün geldiğimiz noktanın esnaf sanatkarımız için yeterli değildir. Rize Esnaf Odaları Birliği, Rize ve ilçelerindeki odalarımız esnaf sanatkarımıza yakışır bir konumda maalesef değillerdir. Esnaf ve Sanatkarlar bir toplumun harcıdır, çimentosudur. İş hayatında can veren damarlarıdır. Sanatkârsız bir milletin kalkınmasının mümkün olmadığı bir gerçektir. Rize esnaf sanatkârının daha iyi temsil edilmesi noktasında biz Rize’deki oda başkanları olarak elimizi taşın altına sokuyoruz. Rize Esnaf Odalar Birliği bu noktada hizmet anlamında zaman zaman eksik kalmıştır. Kurumsal olarak güçlü bir yapısı olmaması neticesinde; odalar birliği ve esnaf teşkilatı gerekli konularda söz sahibi olamamıştır. Esnaf odalar birliğimiz hak ettiği yerde değildir. Odalarımızın sorunlarına yeterince çözüm noktasında görev yapamamıştır. Esnaf teşkilatımızın temsil noktasında gerekli gücünü göstermek hak ettiği yerde olması için oda başkanlarımızla bu yola çıktık. Sorunları biliyoruz, çözüm noktalarının da ne şekil olacağını dair bilgi ve birikimindeyiz. Rize il genelinde mesleklerini ve işlerini yürüten 16 bine yakın esnafımız vardır. Fındıklı ilçemizden, İkizdere ilçemize kadar tüm esnafımızı kucaklayarak onların sorunlarını yerinde çözmek için elimizden geleni yapacağız. tüm gücü kullanacağız. Esnaf odalarımızın fiziki koşullarını düzeltmek için gerekli yardım ve desteklerimizi odalar birliği bünyesinde esnaf odalarımıza vereceğiz. “ dedi.

‘BİRLİK BERABERLİK İÇERİSİNDE HİZMET VERMEYE ADAYIZ’

Ankara’dan gerekli koşulları ve imkânları esnaf ve sanatkarla buluşturmak amacında olduklarını  ifade eden Aksoy şunları söyledi: 

“Şu an Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonuna ilimizdeki sorunlarının yeterince iletilmediğini görüyoruz. Konfederasyonla iyi ilişkiler kurarak gerekli hizmetleri almayı planlıyoruz. İnanıyorum ki Rize’de var olan 26 esnaf odamızla birlik beraberlik içerisinde olursak Ankara’dan gerekli hizmetleri ilimize daha güçlü bir şekilde getirebiliriz. Bu duygularla aday olmam için oda başkanlarımın desteği ile bu yola çıktım. Bu zamana kadar ilimiz esnaf ve sanatkarına hizmet eden birlik başkan ve yöneticilerine oda başkanlarımıza teşekkürlerimi borç biliyorum. Hakka yürümüş aramızdan ayrılan başkan ve yöneticilerimizin mekânları cennet olsun. Onlar Rize esnaf sanatkârı için ellerinden geleni yapmışlardır. Biz ise yapılan hizmetleri daha ilerilere taşıyacağımıza inandığımız için bu adaylığımızı açıklıyoruz. Biz Rize’de yer alan esnaf odaları ile birlikteliğimizi sağlamış durumdayız. Sorunların neler olduğunu biliyoruz, bilgi ve birikimimizle bu göreve talibiz. Beni bu yolda destekleyen Rize esnaf sanatkarı için hizmet heyecanı duyan tüm oda başkanı ve yöneticilerime teşekkür ediyorum. Dün olduğu gibi bugünde, yarında hep birlikte şehrimiz esnafına hizmet edeceğiz”

Toplantıya; Esnaf Odalar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Naci Haşimoğlu, Fındıklı Esnaf Odası Başkanı Şakir Erduran, Pazar Şoförler Odası Başkanı Osman Yüksel, Ardeşen Şoförler Odası Başkanı Barış Galip Oğuz, Çamlıhemşin Esnaf Odası Başkanı Cumali Bergal, Pazar Esnaf Odası Başkanı Turgut Sağbaş, Çayeli, Esnaf Odası Başkanı Aziz Baltacı, Ardeşen Esnaf Odası Başkanı Tahsin Bekir Yazıcı, Güneysu Şoförler Odası Başkanı Ahmet Fırat, Kalkandere Esnaf Odası Başkanı Hasan Bilgin, Kalkandere Şoförler Odası Başkanı Murat Yetimoğlu, Kasaplar ve Lokantacılar Odası Başkanı Mehmet Turgut, Rize Marangozlar Esnaf Odası Başkanı Davut Soykan, Rize Şoförler Odası Başkanı Turan Akbulut, Rize Fırıncılar Odası Başkanı Refik Kumbasar, Rize Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Mustafa Gündoğan, Rize Kahveciler Büfeciler ve Otelciler Esnaf Odası Başkanı Alaeddin Turanlı, Rize Madeni Sanatkarlar Esnaf Odası Başkanı Adem Tornacı, Rize Terziler ve Konfeksiyoncular Odası Başkanı Yaşar Karaca, Rize Ayakkabıcılar Esnaf Odası Başkanı Servet Hacıömeroğlu ve Fındıklı eski Esnaf Odası Başkanı Kadirhan Kadıoğlu katılarak, Mayıs ayında yapılacak olan Esnaf Odalar Birliği seçimleri öncesi Güven Aksoy’a desteklerini açıkladı. 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!