Rize'de AKP ve Mesut Yılmaz arasında miting kavgası

Güncelleme Tarihi:

Rizede AKP ve Mesut Yılmaz arasında miting kavgası
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2007 09:12

22 Temmuz seçimlerine sayılı günler kala Rize’de AKP ile bağımsız milletvekili adayı eski ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz arasında miting kavgası yaşanıyor. Yılmaz’ın 20 Temmuz Cuma günü Rize Cumhuriyet Meydanı’nda miting yapmak istediği ancak AKP’nin de aynı gün ve aynı meydanda miting başvurusunun olduğu, bu nedenle de Yılmaz’a miting izni verilmediği kaydedildi.

Haberin Devamı

Mesut Yılmaz’ın kurmaylarından eski ANAP milletvekili Ahmet Kabil, Yılmaz’a miting izninin verilmemesini eleştirerek AKP’yi Rize’de Mesut Yılmaz düşmanlığı yapmakla suçladı. Kabil,” milletvekilleri, belediye başkanı bu seçimlerde, daha önceki seçimlerde görülmeyen bir baskı ve tehdit uyguluyor” dedi. AKP’lileri seçime “cihat” mantığıyla yaklaşmakla suçlayan Kabil, “Mesut Yılmaz’ın fotoğrafını bile astırmıyorlar, asanlara da baskı uyguluyorlar” diye konuştu. Aralarında eski ANAP milletvekilleri Halil İbrahim Özsoy, Hüsnü Sıvalıoğlu, Süleyman Hatinoğlu, Rauf Ertekin gibi isimlerin olduğu çok sayıda eski ANAP milletvekili ise Cuma günü Rize’ye giderek Mesut Yılmaz’a destek verecek.

22 Temmuz seçimleri için geri sayım devam ederken, Rize’de Bağımsız Milletvekili adayı Mesut Yılmaz ile AKP arasında miting kavgası ortaya çıktı. Seçim kampanyasını sürdüren Yılmaz, miting için 20 Temmuz tarihini belirlerken AKP’nin de aynı gün miting yapmak için başvuruda bulunduğu kaydedildi. Gerek Yılmaz gerekse AKP’nin miting alanı olarak Cumhuriyet Meydanı’nı talep etmesi ise miting kavgasının yaşanmasına yol açtı.

“AKP SEÇİMİ CİHAT GİBİ GÖRÜYOR”

Mesut Yılmaz’ın kurmaylarından eski ANAP Milletvekili Ahmet Kabil, Rize’de başta belediye başkanı olmak üzere AKP’li milletvekillerinin yoğun baskı uyguladığını öne sürerek “Bu seçimlerde daha öncekilerde görülmemiş bir baskı ve tehdit uyguluyorlar. Milletvekilleri seçimi cihat gibi görüyor. Belediye başkanı ‘biz otoriteyiz, herkese hizmet getireceğiz, ama onlar bize oy vermeyecek, olmaz böyle şey’ diyor. Mesut Yılmaz’ın fotoğraflarından bile korkuyorlar, astırmıyorlar. Asanlara da baskı uyguluyorlar” diye konuştu.

ESKİ ANAP MİLLETVEKİLLERİNDEN YILMAZ’A DESTEK ZİYARETİ

Bu arada çok sayıda eski ANAP milletvekili de Mesut Yılmaz’a destek için Rize’ye gitmeye hazırlanıyor. Aralarında Halil İbrahim Özsoy, Rauf Ertekin, Hüsnü Sıvalıoğlu, Süleyman Hatinoğlu gibi isimlerin de olduğu eski ANAP milletvekilleri Cuma günü Rize’ye giderek Mesut Yılmaz’a destek ziyaretinde bulunacak.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!