Rize’de Adalet Bakanlığı Personel Eğitim Merkezi hizmete açılıyor

Güncelleme Tarihi:

Rize’de Adalet Bakanlığı Personel Eğitim Merkezi hizmete açılıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2017 16:46

Rize’de Adalet Bakanlığı Personel Eğitim Merkezi hizmete açılıyor

Haberin Devamı

Muhammet KAÇAR/RİZE, (DHA) – RİZE’de, Adalet Bakanlığı Eğitim Dairesi Başkanlığı tarafından Türkiye’de ilk ve tek olarak açılan Personel Eğitim Merkezi’nde eğitimler önümüzdeki hafta başlıyor. Merkezde Türkiye genelinde bakanlık bünyesinde çalışan 60 bin kişiye eğitim verilmesi hedefleniyor. 

Adalet Bakanlığı Personel Eğitim Merkezi Başkanı Necati Kurçenli ve Başkan Yardımcısı Mustafa Özden, Alipaşa Mahallesi’ndeki eğitim merkezini basına tanıttı. Adalet Bakanlığı çalışanlarına hizmet içi ve hizmet öncesi eğitim verilecek olan merkezde, yargı hizmetinin daha etkin ve verimli bir şekilde sunumu ile vatandaşın adalete olan güven duygusunu en üst seviyelere çıkarma noktasında Eğitim Dairesi Başkanlığı'nın belirlediği eğitim politikalarıyla kamu hizmetlerinin geliştirilmesi amaçlanıyor.

Adalet Bakanlığı Personel Eğitim Merkezi Başkanı Necati Kurçenli, Türkiye’de bu merkezin ilk ve tek olduğunu belirterek, yılda 5 bin dolayında personele eğitim verileceğini açıkladı. Kurçenli, “Bu amaç doğrultusunda Türkiye genelinde 592 Adliye ve 139 Ağır Ceza Merkezi'nde çalışmakta olan yaklaşık 5 bin mübaşir, yine yaklaşık 5 bin  İcra Müdürlüğü personeli, 5 bin Yazı İşleri Müdürü ve yaklaşık 35 bin civarında Adliye Zabıt Katibi olmak üzere yaklaşık 60 bin yardımcı yargı personeline hizmet öncesi ve hizmet içi eğitim verilmesi planlanmaktadır. İlk eğitime 3 Nisan'da başlayacağız” dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!