Rize'de 11 kişinin yaylada mahsur kalması

Güncelleme Tarihi:

Rizede 11 kişinin yaylada mahsur kalması
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2014 21:46

- Çamlıhemşin ilçesine bağlı Badara ve Gito Yaylası'nda yoğun kar yağışı nedeniyle mahsur kalan 11 kişiden 3'ü kendi imkanları ilçe merkezine ulaştı. 8 kişi ise ekiplerin çalışması sonucu ilçe merkezine doğru yola çıktı

Haberin Devamı

RİZE (AA) - Rize'nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı Badara ve Gito Yaylası'nda yoğun kar yağışı nedeniyle mahsur kalan 11 kişiden 3'ü kendi imkanları ilçe merkezine ulaştı. 8 kişi ise ekiplerin çalışması sonucu dönüşe geçti.

Gito Yaylası'na 3 gün önce giden 8 kişi, araçlarının bozulması üzerine arkadaşlarından yardım istedi. Yardım için giden 3 kişi de yoğun kar yağışı nedeniyle yolun ulaşıma kapanması sonucu Badara Yaylası'nda mahsur kalınca jandarmadan yardım istedi.

Mahsur kalan 11 kişi için İl Özel İdaresi, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), Rize Arama Kurtarma Ekibi (RİKE), Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Rize İl Müdürlüğü ve jandarmadan oluşan 10 kişilik ekip çalışma başlattı. Dün geceden itibaren sürdürülen çalışmalar sırasında bir iş makinesi arızalandı.

Haberin Devamı

Bu sırada Gito Yaylası'nda mahsur kalan 3 kişi kendi imkanlarıyla dönüşe geçti. İlçe merkezine 9 kilometre kala Zilkale mevkisinde yaşanan toprak kayması sonucu yol trafiğe kapanınca Karayolları ve Köylere Hizmet Götürme Birliği ekipleri tarafından çalışma başlatıldı. Yolun açılmasıyla söz konusu 3 kişi, Çamlıhemşin Devlet Hastanesine getirilerek sağlık kontrolünden geçirildi.

Yetkililer, mahsur kalan 8 kişinin arama kurtarma ekiplerince bulundukları yayla evinden alınarak ilçe merkezine doğru yola çıkarıldığını bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!