Rize'de 11 kişinin yaylada mahsur kalması

Güncelleme Tarihi:

Rizede 11 kişinin yaylada mahsur kalması
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2014 23:21

- Rize'nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı Badara ve Gito Yaylası'nda yoğun kar yağışı nedeniyle mahsun kalan 3 kişi kendi imkanlarıyla, diğer 3 kişi ise arama kurtarma ekiplerinin çalışmasıyla kurtarıldı - Mahsur kalan 5 kişinin ise yayla yolundan dönüşe geçtiği bildirildi

Haberin Devamı

RİZE (AA) - Rize'nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı Badara ve Gito Yaylası'nda yoğun kar yağışı nedeniyle mahsun kalan 3 kişi kendi imkanlarıyla diğer 3 kişi ise arama kurtarma ekiplerinin çalışmasıyla kurtarıldı.

Bulundukları araç içerisinde mahsur kalan ve soğuk havadan etkilenen 3 kişi, ilçe merkezine ulaşmalarının ardından Çamlıhemşin Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildi. Ayakta tedavi edilen Furkan Cihan, Süreyya Yüksel ile ismi henüz öğrenilemeyen bir çocuğun sağlık sorununun olmadığı tespit edildi.

Yaylada mahsur kalmalarının ardından zorlu bir süreç geçirdiklerini anlatan Furkan Cihan, "Üstümüzdeki elbiseler yetersiz olmasına rağmen arabanın içerisinde geceyi geçirmek zorunda kaldık. Gece fazla olan kazakları ayaklarımıza sararak ısınmaya çalıştık" dedi.

Haberin Devamı

Aniden bastıran tipi nedeniyle yayla evine ulaşamadan araç içerisinde kaldıklarını ifade eden Cihan, "Aracın üzerini 2 metre kalınlığında kar kapladı. Hiçbir şekilde hareket edemedik. Çok şükür bekleyişimiz sonunda kurtulduk" ifadelerini kullandı.

Arama kurtarma ekibi adına açıklamada yapan Kaçkar Dağcılık Rafting Kayak İhtisas Spor Kulübü Başkanı Asım Haberal, 9 kişilik ekiple 12 saatlik çalışmanın ardından araca ulaştıklarını belirterek, "Çok üşümüşler ve zor durumdaydılar. Genç ve tecrübesiz olmaları nedeniyle kendilerini iyi şekilde koruyamamışlardı. Bugün de kendilerine ulaşamasaydık kötü sonuçlar ortaya çıkabilirdi" diye konuştu.

Böylece kar ve tipi nedeniyle farklı yerlerde gruplar halinde mahsur kalan 11 kişiden 6'sı ilçe merkezine geldi. Arama kurtarma ekiplerinin ulaştığı 5 kişinin de dönüş yolunda olduğu bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!