Rize’ye 4 yeni tabiat parkı

Güncelleme Tarihi:

Rize’ye 4 yeni tabiat parkı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2016 14:39

Rize’ye 4 yeni tabiat parkı

Haberin Devamı

Muhammet KAÇAR/RİZE, (DHA) – RİZE’ye, aralarında 250 metre yükseklikten dökülen Bulut Şelalesi'nin de yer aldığı 4 yeni Tabiat Parkı kazandırıldı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Doğa Koruma ve Milli Parklar Rize 12’inci Bölge Müdürü Mustafa Bulut, Hemşin Akyamaç, Tunca Vadisi, Handüzü Yaylası ve Tar Deresi’ndeki Bulut Şelalesi’nin Tabiat Parkı ilan edildiğini belirterek doğa turizmine kazandırıldığını söyledi. Isırlık Tabiat Parkı ilk etap çalışmalarında sona gelindiğini hatırlatan Bulut, “Isırlık Tabiat Parkı ile Rize hem tabiat hem şehir parkı kazanacak. Rize gelişiyor ve büyüyor. Tabiat turizminden gereken desteği almamız gerekiyor. Bunun yolu tabiat parklarını tespit edip tescil etmek ve oralarda vatandaşların faydalanacağı tesisleri oluşturmaktan geçiyor” dedi.

BULUT ŞELALESİ 

Rize’nin Çamlıhemşin İlçesi Ayder Yaylası’nda Tabiat Parkı ilan edilen Bulut Şelalesi 3 aşamalı olarak yaklaşık 250 metre yükseklikten dökülüyor. Tabiat Parkı ilan edilen alanda yürüyüş yolları, ahşap asma köprüler ve dinlenme alanları inşa edildi. Bölge yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgisini çekiyor.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!