Rize Şimal AVM gelecek yıl hizmete girecek

Güncelleme Tarihi:

Rize Şimal AVM gelecek yıl hizmete girecek
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2018 12:22

Rize Şimal AVM gelecek yıl hizmete girecek

Haberin Devamı

Aytekin KALENDER/RİZE, (DHA) – RİZE’de yapımı süren kentin ilk alışveriş merkezi (AVM) projesi gelecek yıl hizmete girecek.

Yüzde 80 inşaatı tamamlanan AVM’in 2019 yılının Haziran ayında herhangi bir plan değişikliği olmazsa açılışını yapılması hedefleniyor. Şimal AVM Proje Koordinatörü Ensar Halitağaoğlu, inşaatın içerisinde bulunan çay figürlü kule için küçük bir sistem değişikliğinin ardından çalışmalara başlanacağını söyledi. Halitağaoğlu, “Avm inşaatı ile beraber üstünde yer alacak konut ve kulenin de çalışmaları yoğun bir şekilde sürüyor. Kule kısmına henüz başlamadık. Önümüzde ki günlerde onun startını da vereceğiz. Kısa sürede kulenin de inşaatını bitirmeyi planlıyoruz. Öncelik olarak AVM inşaatı bitecek. Ardından AVM’deki iç dizayn işleri var. 2019 yılının Haziran ayında herhangi bir plan değişikliği olmazsa açılışını yapmayı hedefliyoruz” dedi.

‘ÖRNEK DAİRE İNŞA EDİLİYOR’

AVM ve konut projesinde konut satışlarının devam ettiğini belirten Halitağaoğlu, “İnşaatın hemen yanında satış ofisi ve gerçeğiyle bire bir örtüşen 3+1 şeklinde örnek bina inşa ediyoruz. Burada konut sahibi olmak isteyenler gelip burada konutun içini görebilecek. 15 gün içerisinde bu örnek evi bitirerek ilgililer ile paylaşacağız. Artık konut satışlarımız buradan yapılacak. Müşteriler, Rize de benzeri olmayan bu projede ki örnek daireyi görüp öyle satın alabilecekler. Konutların metrekare fiyatları bin 200 dolar ile bin 500 dolar arasında değişiyor. Yön ve kat olarak fiyatta değişimler olmaktadır. Bu projeden konut alacak kişiler dairelerinden direk olarak AVM içine inebilecekler. Bu tür projeler marka projelerdir. Diğer konut projeleri ile mukayese edilemez. İnşaat, tesisat, dekor ve benzeri işlemlerde birinci sınıf malzeme kullanılmıştır” şeklinde konuştu.

'HER ŞEY PLANLANDIĞI GİBİ GİTMEKTEDİR'

Projenin planlandığı şekilde sürdüğünğü aktaran Halitağaoğlu, şunları söyledi:

 “Şu an bu proje bu aşama ya gelmişse Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Rizeli iş adamlarını bir araya getirmesiyle olmuştur. Kurulan şirket önce Çaykur Rizespor’a bir stadyum, ardından kapalı bir spor salonu sonra yüzme havuzunu yaparak ilimize hediye etmiştir. Şimdi ise AVM projesi geçte olsa yapılarak hayata geçecek. Bu proje diğerlerinden daha çok sosyal alana hizmet edecek. AVM olamayan ender illerden biri olma özelliğini artık Rize geride bırakacak. Bu proje bittikten sonra ilimize yapılacak yatırımlara da destek olacaktır. Projeyi kazasız belasız bitirmeyi diliyoruz. Şu an herhangi bir sorunumuz yoktur. Her şey planlandığı gibi sürmektedir”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!