Rize eski belediye başkanı Orhon anıldı

Güncelleme Tarihi:

Rize eski belediye başkanı Orhon anıldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2018 15:55

Rize eski belediye başkanı Orhon anıldı

Haberin Devamı

Aytekin KALENDER/RİZE, (DHA) – RİZE’nin eski Belediye Başkanı Ekrem Orhon, ölümünün 35’inci yılında, Rize Kalesi’ndeki mezarı başında düzenlenen törenle anıldı.

Ekrem Orhon'un Rize Kalesi'ndeki mezarı başında düzenlenen anma törenine, Ekrem Orhon'un kızı Çayhan Orhon ve torunlarının yanı sıra AK Parti Rize Milletvekili Muhammed Avcı, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Rize Valisi Erdoğan Bektaş'ın eşi Esma Bektaş, Vali Yardımcısı Emre Nebioğlu, Rize Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (RESOB) Başkanı Güven Aksoy, davetliler ve vatandaşlar katıldı. Anma töreninde Ekrem Orhon’un kızı Çayhan Orhon Dervişoğlu,  katılanlara teşekkür ederek, “Merak ediyorum kaç belediye başkanı 35’inci ölüm yıl dönümünde anılıyor. Babam kendini Rize’ye adadı. Rize’de onu çok sevdi. Bugün o yüzden halen burada onu anmaya çok sayıda insan geldi. Onu rahmetle anıyoruz” dedi.

Anma töreninde bir konuşma yapan AK Parti Rize Milletvekili Muhammed Avcı da, Ekrem Orhon'un insanların saygısını kazanmış bir belediye başkanı olduğunu ve haklı bir şekilde Rizeliler tarafından kendisine 'Baba Reis' lakabının verildiği söyledi. Avcı, "Bazı insanlar var geldikleri yerlere ve makamlara çok farklı izler bırakarak hayata veda ediyorlar. Rize'den çok sayıda belediye başkanları ve milletvekilleri geçti ancak içlerinden bazıları çok farklı izler bırakarak ve onlara duyacağımız saygıyı ne kadar çok hak ettiklerini düşündürerek aramızdan ayrıldılar. İşte Ekrem Orhon'da bunlardan birisidir. 'Baba Reis'in hayatında çok önemli dönüm noktaları var. Bugün Ekrem Orhon hakkında söylenmesi gereken şeylerin çoğu söylendi. Bende birkaç hususta dikkat çekmek istiyorum. Kıymetli torununun da belirttiği gibi makamında İngilizce olarak 'büyük düşün' yazıyordu. Belki 'büyük düşün' kelimesi günümüzde bize fazla bir şey ifade etmese de onun makamında 'büyük düşün' yazdığı tarihlerde Türkiye'de büyük düşünmek yasaktı. Böyle bir dönemde büyük düşünmeyi hayal edebilen bir belediye başkanıydı. Böyle bir belediye başkanına sahip olduğumuz için ben büyük bir gurur duyuyorum." dedi.

Törende konuşan Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap ise, Ekrem Orhon’un ömrünü Rize’ye hizmet için adamış ve Rize’nin geleceğini düşünmüş bir kişilik olduğunu belirterek, “Hafızalarda, ‘Denizi kara, karayı para yapan adam’ olarak yer edinmiştir. Ekrem Orhon eserleriyle, adının verildiği yerlerin varlığı ile daima anılacak, nesilden nesile örnek kişiliği aktarılacaktır. Onun, ‘Rize senden Rize için elinden geleni yapmanı ister’ sözü kalplerden ve hafızalardan silinmeyecektir. Bizler de bu uğurda elimizden geleni ardımıza koymadan istikrarlı bir şekilde sadece Rize’ye hizmet için varız ve hep var olacağız” diye konuştu. 


Konuşmalar ardından törende Kuran-ı Kerim okudu, dua edildi. 

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!