Rize’de AB Projesi ile kadınlara çevre eğitimi verilecek

Güncelleme Tarihi:

Rize’de AB Projesi ile kadınlara çevre eğitimi verilecek
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2016 11:18

Rize’de AB Projesi ile kadınlara çevre eğitimi verilecek

Haberin Devamı

Muhammet KAÇAR/RİZE, (DHA) – RİZE’de, Karadeniz Çevre Derneği tarafından hazırlanan ve Avrupa Birliği fonlarınca desteklenen, ‘Kadın ve Çevre’ konulu proje ile kadınlara çevre eğitimi verilecek.

Karadeniz Çevre Derneği Başkanı Yaşar Yeğen, 12 ay süre ile uygulanacak ‘Kadın ve Çevre’ Projesinin sürdürülebilir ve ekolojik açıdan doğru olan tüketim ve üretim biçimleri ile doğal kaynakların kullanımı ve yönetimi konusunda kadınlara yönelik bilinç yükseltici çalışmaları amaçladığını söyledi. Yeğen, “Çevre sorunlarının çözümüne ilişkin sivil toplum örgütlerinde kadın inisiyatiflerinin geliştirilmesi ve doğa koruma konusunda politika önerileri geliştirebilecekleri canlı ve renkli bir diyalog zeminin oluşturulması amaçlanıyor. Projede, çevre ve doğa koruma konularında bir dizi bileşik seminerler, konferans ve uluslararası çalışma ziyaretleri ve diğer destekleyici eylemler ile proje hedef gurubunun kapasitesinin ve becerisinin artırılması da planlanıyor. Avrupa Birliği’nin üzerine inşa edildiği değerleri, işleyişi ve politikaları da dâhil olmak üzere, cinsiyet eşitliği, kadın ve çevre, doğa koruma yaklaşımlarının anlatılması yolu ile kadın ve kız çocuklarının konumlarını güçlendirilmesi de hedefler arasında yer alıyor” dedi.

Yeğen, projede Almanya’nın Berlin kenti ile Doğu Karadeniz Bölgesi’nin korunan alanlarının içinde veya yakınında yaşayan kadınların hedef grup olduğunu da sözlerine ekledi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!