Rize Berberler ve Kuaförler Odası isim değişikliğine gitti

Güncelleme Tarihi:

Rize Berberler ve Kuaförler Odası isim değişikliğine gitti
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2018 11:24

Rize Berberler ve Kuaförler Odası isim değişikliğine gitti

Haberin Devamı

Aytekin KALENDER/RİZE, (DHA) - RİZE Berberler ve Kuaförler Odası isim değişikliğine gitti. Odanın resmi ünvanı Rize Berberler, Kuaförler, Güzellik Uzmanları İşletmecileri Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Odası oldu.

Rize Berberler, Kuaförler, Güzellik Uzmanları İşletmecileri Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Odası Başkanı Mustafa Gündoğan isim değişikli hakkında yaptığı açıklamalarda bulundu. Gündoğan, "Rize Berberler Esnaf ve Sanatkarlar Odası olan unvanımızı Gümrük ve Ticaret Bakanlığımızın Esnaf Genel Müdürlüğünde yaptığımız resmi müracaat sonunda odamızın resmi unvan değişikliği gerçekleştirdik. Odamızın ve meslektaşlarımızın geleceğinin daha iyi olması için bu konu çok önemliydi. Berber, kuaför ve güzellik uzmanları meslektaşlarımızın sorunlarını resmi kuruluşlarda her platformda savunmayı bilmemiz için gerekliydi. Yeni Nace kodu çalışmalarında odamızın üye kaybına uğramayacak ve çalışma alanımızı genişletmiş olacağız." dedi.

İSİM DEĞİŞİKLİĞİ GENEL KURULDA ONAYLANDI

Ünvan değişimi için genel kurul gerçekleştirdiklerini belirten Gündoğan, "Genel kurulumuzu çok sayıda üyemizin katılı ile gerçekleştirdik. Ramazan olmasına rağmen üyelerimiz katkıları bizi onurlandırdı. Üyelerimiz odalarına ve mesleklerime sahip çıktılar, hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

PAZAR GÜNÜ ÇALIŞANLARA CEZA

Gündoğan, odalarının yakın zamanda almış olduğu pazar günü çalışmama kuralını ihlal eden berberler hakkında yasal çalışmalar başlattıklarını söyleyerek, "Pazar günleri çalışma saati dışında tutulması kararına uymayan 110 erkek berberi üyelerimizden 3-5 tanesi bu karara uymadığından birlik disiplin kuruluna sevk etmiş bulunmaktayız." dedi. 

Gündoğan ayrıca Rize Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Güven Aksoy'dan da bu konu hakkında yasal işlem ve cezai yaptırımlar konusunda güvence istediklerini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!