Rio'nun altın Türkleri

Güncelleme Tarihi:

Rionun altın Türkleri
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2016 21:34

Tekvandoda Nur Tatar, atletizmde 10 bin metrede Polat Kemboi Arıkan ve Ali Kaya, halterde ise Daniyar İsmayilov’un kürsüye çıkması bekleniyor. Kadın güreşçilerimiz Yasemin Adar ile Elif Jale Yeşilırmak da minderde madalya elde edebilmek için ellerinden geleni yapacak.

Haberin Devamı

21 branşta 103 sporcuyla temsil edileceğimiz Rio Olimpiyat Oyunları’na sayılı günler kala madalya umutlarımızı masaya yatırdık....

Tekvandoda 2008 Pekin’de bronz, 2012 Londra’da ise altın madalyayı boynuna takan Servet Tazegül, 2016 Rio’da da kürsünün en üstünde olmasını beklediğimiz isimlerin başında geliyor.

Yine Nur Tatar’dan da madalya bekliyoruz. Bunun yanında grekoremen güreşte 130 kiloda Londra’dan bronz madalya ile dönen Rıza Kayaalp ile geçen yıl dünya şampiyonasında 125 kiloda altın madalya kazanan Taha Akgül de Brezilya’daki madalya umutlarımızdan... Minderde Cenk İldem ve Selim Yaşar’ı da unutmamak gerek. 

Güreşte kadınlarda ise kürsüye en yakın iki isim Yasemin Adar, Elif Jale Yeşilırmak...

ALİ İLE POLAT DA KÜRSÜYE GÖZ KIRPIYOR...

DÜNYA Gençler Yüzme Şampiyonası’nda elde ettiği 4 altın madalya ile Türk spor tarihine geçen Viktoria Zeynep Güneş, Rio’da 100 ve 200 metre kurbağalama ile 400 metre karışıkta madalya umudumuz.

Haberin Devamı

Ukrayna asıllı Viktoria, katıldığı 3 disiplinin birinde madalya kazanması halinde bir ilki başaracak. Viktoria’nın 200 metre kurbağalamada daha iyi olduğunu da ekleyelim.

Atletizmde ise erkekler 10 bin metrede ikinci kez Avrupa şampiyonu olan Polat Kemboi Arıkan, ile Ali Kaya‘nın yanı sıra kadınlar 5.000 ve 10.000 metrenin son Avrupa şampiyonu Yasemin Can da sürpriz kovalayacak.

İKİ ASKER ATICILIKTA 12’DEN VURACAK!

OLİMPİYATLARDA iki astsubay da ay yıldızlı bayrağı dalgalandırmak için mücadele edecek. Yusuf Dikeç ve İsmail Keleş, atıcılıkta Türkiye’yi temsil ediyor. Sports Illustrated’in 10 metre Havalı Tabanca’da madalya adayı olarak gösterdiği Yusuf Dikeç’ten beklenti büyük.

Son olarak Pekin 2008’i 1 altın, 4 gümüş, 3 bronzla, Londra 2012’yi ise 1 altın, 1 gümüş ve 1 bronz ile tamamlayan ay yıldızlı sporcular, 2016 Rio’da çıtayı yükseltme peşinde olduğunu ekleyelim.

Rionun altın Türkleri

Milli Takım'ın 1 numaraları, Brezilya'ya gitmeden önce medya gününde arkadaşımız Tolga Yenigün'e konuştu. 

Haberin Devamı

KIZLAR MADALYAYI TAKACAK

ÜST üste ikinci kez olimpiyatlara gitme başarısını gösteren ve bu yıl takım sporlarından Rio vizesi alan tek takım olan Potanın Perileri, Brezilya’da madalyayı hedefliyor... Hürriyet’e konuşan Milli Takım’ın 1 numaraları Işıl Alben ile Birsel Vardarlı Demirmen şunları söyledi...

NEVRİYE’YE MADALYALI VEDA...

IŞIL: Rio’ya olimpiyat beşincisi unvanıyla gidiyoruz. Açıkçası beşinciliğin altındaki her sonucun, bizim için başarısızlık olacağını düşünüyorum. Hedefimiz madalya olacak ve bunun için savaşacağız. Çok tecrübeli ve iyi oyunculardan kurulu bir kadromuz var. İyi mücadele edersek hedefimize ulaşabiliriz. Nevriye olimpiyat sonrası basketbolu bırakacak. Onu bir olimpiyat madalyası ile uğurlamak güzel olur.

Haberin Devamı

‘EN AZ YARI FİNALİ GÖRÜRÜZ’

Birsel: Olimpiyata katıldığımız için heyecanlıyız. Brezilya’ya takım halinde giden sadece biz varız. Gururluyuz üst üste ikinci kez katılıyoruz. Savunmayı iyi yapıyoruz, hücumda da iyi oynarsak en azından yarı finali görürüz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!