Rio Olimpiyatları öncesi yayın krizi!

Güncelleme Tarihi:

Rio Olimpiyatları öncesi yayın krizi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2016 14:51

8 gün sonra başlayacak 2016 Rio Olimpiyatları öncesinde yayın krizi yaşanıyor. Oyunların Türkiye'deki yayın haklarını elinde bulunduran Saran Grup ile TRT arasında anlaşma sağlanamazsa, dünyanın en büyük spor şölenini Türk halkı izleyemeyecek.

Haberin Devamı

5-21 Ağustos tarihleri arasında yapılacak 2016 Rio Olimpiyat Oyunları için geri sayımın başladığı şu günlerde büyük bir yayın krizinin yaşandığı ortaya çıktı.

Bugün itibariyle Rio Olimpiyatları'nı Türk sporseverler izleyemeyecek. Bunun sebebi ise Türkiye'den herhangi bir TV kanalının bu konuda bir anlaşma yapmış olmaması.

Edinilen bilgiye göre 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nın Türkiye'deki yayın hakları işadamı Sadettin Saran'ın sahibi olduğu Saran Grup'ta bulunuyor. TRT'nin, tıpkı geçmiş yıllarda olduğu gibi oyunları yayınlamaya talip olduğu ancak Saran Grup'un istediği rakamın yüksek bulunması nedeniyle anlaşma sağlanamadığı öğrenildi.

TRT ile Saran Grup arasındaki görüşmelerin 1-2 gün içinde sonuçlanması bekleniyor.

"DÜNE KADAR BİZE GERİ DÖNÜŞ OLMADI"
Konu ile ilgili açıklama yapan Saran Holding Spor Grup Başkanı Selim Usta şunları söyledi:
“Rio 2016 Olimpiyat Oyunları’nın yayın hakları ile ilgili başta TRT olmak üzere TV kanallarıyla görüşmelerimiz devam ediyor. Saran Grup olarak sözkonusu yayın hakları için yüksek rakam istediğimiz, bu yüzden de görüşmelerin tıkandığı doğru değil. Hatta Kazakistan, Polonya, İsveç gibi ülkelerdeki olimpiyat yayın anlaşmalarıyla kıyaslandığında tam tersine düşük seviyededir. Sürecin bu noktaya gelmesinin sebebi düne kadar bize geri dönüş dahi yapılmamış olmasıdır.

Haberin Devamı

Biz olimpiyatların alt yayın haklarını almaya ticari çıkar gözeterek değil ülke menfaati gözeterek karar verdik. Olimpiyatların yayın haklarını alan yabancı kuruluş, Türkiye’de ihaleye çıktığında ilgi olmadı. Biz spor içeriği konusundaki pozisyonumuzdan dolayı olimpiyatlara kayıtsız kalamayacağımızı düşündük ve milli sporcularımızı dünyanın en büyük spor organizasyonunda Türk sporseverlerle buluşturmalıyız diyerek bu işe girdik. Ülkemizin içinden geçtiği olağanüstü dönem de dikkate alındığında, Saran olarak böyle bir ortamda aksi şekilde hareket etmemiz zaten söz konusu olamaz.”

BAKMADAN GEÇME!