Rio için bir ihtimal daha var

Güncelleme Tarihi:

Rio için bir ihtimal daha var
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2015 09:46

Barbaros Akkaş, Olimpiyat’a gidecek 3. takımı belirleyecek elemelerin ev sahipliğini almaları halinde Rio için bir şans daha yakalanacağını söyledi. Ev sahipliği kararı kasımda.

Haberin Devamı

TÜRKİYE Basketbol Federasyonu (TBF) Sportif Direktörü Barbaros Akkaş, 2016 Rio Olimpiyatları’na gitmek için bir şansın daha olabileceğini söyledi. Buna göre, Türkiye, Avrupa’dan gidecek 3. takımı belirleyecek eleme turnuvasına ev sahipliğini alırsa, yeni alınan karar gereği 6. takım olarak elemelere katılıp bir kez daha Rio için şans yakalayacak.

Rio için bir ihtimal daha var


Akkaş, “Böyle bir şans gelirse sonuna kadar değerlendirerek, Rio Olimpiyatları’nda olmayı isteriz. Kasım ayı içerisinde verilecek karar içir beklemedeyiz” dedi.

‘KARAR İÇİN BEKLEMEDEYİZ’
Ay yıldızlıların grupta hedefledikleri Almanya, İtalya ve İzlanda maçlarını kazandığını anlatan Akkaş, “Grup maçında İspanya’nın İtalya’ya mağlup olmasıyla grupta dördüncülükte kaldık. Bu da bizi hiç istemediğimiz Fransa eşleşmesine taşıdı" diye konuştu.

Rio Olimpiyat vizesi için oynanacak elemelerine ev sahibi takımın da katılacağının açıklanması üzerine olası bir Türkiye ev sahipliği için ise Barbaros Akkaş, ''Kasım ayında verilecek kararı bekliyoruz” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Rio için bir ihtimal daha var


TURGAY DEMİREL FAKTÖRÜ

EUROBASKET’in finalistleri Rio’ya direkt giderken 3, 4, 5, 6 ve 7. sırasındaki takımlar ile bu maçlara ev sahipliği yapacak ülke ile eleme oynayacak. Toplamda 18 takım 6’şarlı 3 grupta tek devreli lig usulü oynarken, gruplarında lider 3 takım Rio biletini kapacak. Bu nokta FIBA Avrupa Başkanı Turgay Demirel’in ağırlığını koyarak, Olimpiyat elemesi maçlarını Türkiye aldırması bekleniyor.

BAKMADAN GEÇME!